Előadások, bemutatók repcéről, kalászosokról

Érdeklődők egy korábbi szántóföldi bemutatón
Érdeklődők egy korábbi szántóföldi bemutatón - © Fotó: Nádasi Zoltán
Nyírtelek-Gyulatanya – Az ország egyik legrangosabb repce- és kalászosbemutató rendezvényére várják az érdeklődőket a Nyírtelek melletti Gyulatanyára május 24-én, csütörtökön 10 órai kezdettel.

A várhatóan sok termelőt és szakembert vonzó Országos Kalászos és Őszi Káposztarepce Fajta- és Technológiai Bemutatónak a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomása ad otthont.

A gabonatermesztés kihívásai

– A program első részében neves szakemberek tartanak majd előadásokat. A rendezvény résztvevői többek között információkat kaphatnak a gabonatermesztés idei kihívásairól, a gabona- és a repcetermesztés biológiai alapjairól, a szántóföldi növénytermesztés aktualitásairól, megyénk mezőgazdaságáról, az őszi káposztarepce fajtahasználatáról, a kalászos gabonában fellépő gombabetegségekről, a repce és a búza növényvédelméről, táplálásáról.

– Ebben az évben mintegy 150 repce-, 60 őszibúza-, valamint 40 ősziárpafajtával kísérletezünk. A program második részében a fajtakísérletek eredményeit egy szántóföldi bemutató keretében lehet majd megtekinteni. Itt az érdeklődők meggyőződhetnek róla, hogyan teljesítettek a kísérletbe állított fajták ebben a termőtájban – tájékoztatott Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője.

KMNyírtelek.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés