Nyitómeccs Ballack nélkül

Nyitómeccs Ballack nélkül
Pénteken 18 órakor a Németország–Costa Rica mérkőzéssel kezdődik a világbajnokság. A program. A teljes menetrend. [.pdf – 39KB]

Pénteken 18 órakor elkezdődik a labdarúgó-világbajnokság, ahol a hagyományoknak megfelelően a házigazda lép először pályára: Münchenben az argentín Elizondo sípjelére Németország és Costa Rica csap össze. Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány nagyon bízik a jó rajtban, még akkor is, ha nem számíthat a vádliját fájlaló, nemrég a Chelsea csapatához igazoló Michael Ballackra.


Vendégségben
Százhetven világbajnok labdarúgót
várnak, akik a pénteki nyitómérkőzés előtt felvonul a müncheni stadionban.
A vébét „A világ barátoknál van vendégségben” mottóval rendezik, és elvben
minden mérkőzés telt ház előtt zajlik majd le tizenkét német városban.

Különleges lesz a mérkőzés Miroslav Klose számára, ugyanis a csatár éppen a meccs napján ünnepli 28. születésnapját. A közép-amerikaiak legismertebb játékosa Paulo Wanchope, aki felépült súlyos térdsérüléséből. Alexandre Guimaraes, Costa Rica szövetségi kapitánya egy szervezett csapatot küld pályára, amely megnehezítheti a vendéglátók dolgát. A meteorológusok szerint Münchenben kellemes idő lesz pénteken, tehát az időjárás nem fogja elrontani a remek hangulatot.

Este kilenckor kezdődik az A csoport másik mérkőzése, a Lengyelország–Ecuador találkozó Gelsenkirchenben. Négy évvel ezelőtt egyik együttes sem élte túl a csoportkört, ezúttal nem szeretnék ugyanazt átélni. Elképzelhető, hogy már ez a derbi dönt a továbbjutó kilétéről. A lengyelek már kétszer (1974-ben és 1982-ben) szereztek világbajnoki bronzérmet, először éppen Németországban.

Pawel Janas szövetségi kapitány csapata az utolsó felkészülési meccsen legyőzte a szintén vb-résztvevő horvátokat, ugyanakkor az ecuadoriak Madridban kikaptak Macedóniától. Alfredo Palacio ecuadori elnök országos „technikai munkaszünetet” rendelt el péntekre, ami helyi idő szerint 19 órakor kezdődik.


A csoport
Németország–Costa Rica, München,
18, v.: Elizondo (argentin)

Lengyelország–Ecuador, Gelsenkirchen, 21, v.: Kamikava Toru (japán)

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke szerint  a gelsenkircheni aréna a világ legmodernebb stadionja, A 2001-ben átadott létesítmény 560 tonnás tetőszerkezetével 30 perc alatt befedhető a játéktér, ha az időjárási viszonyok ezt szükségessé teszik.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés