Nyitottak az egymás közötti párbeszédre

Dr. Nyakó Zsuzsanna kerekasztal-beszélgetésre hívta a társszervek képviselőit
Dr. Nyakó Zsuzsanna kerekasztal-beszélgetésre hívta a társszervek képviselőit - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék tavalyi eredményeit értékelték.

Kerekasztal-megbeszélésre hívta a megye társadalmi, közigazgatási és igazságszolgáltatási intézményeinek vezetőit hétfőn dr. Nyakó Zsuzsanna. A Nyíregyházi Törvényszék elnöke prezentációjában ismertette a törvényszék és a járásbíróságok tavaly elért eredményeit. Elmondta, hogy a bíróságokon csökkent a folyamatban lévő ügyek aránya, az ügyek 90 százalékát egy éven belül fejezték be. Az ítélkezés színvonala is emelkedett, nőtt a helybenhagyások aránya.

Az eseményen történteket dr. Toma Attila sajtószóvivő foglalta össze lapunknak.

Érezhető nyitottság

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy napjaink kiemelkedő kérdése a jogbiztonság, s e téren fontos szerep jut a bíróságoknak. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke gratulált a társadalmi elismertség terén elért eredményekhez, mert az utóbbi években érezhető nyitottság lassan megváltoztatja a bíróságokról feltételezett zárt képet.

Farkas József megyei rendőr­főkapitány, dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész és dr. Juhász Zoltán, a Nyíregyházi Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, mint a bírósággal mindennapi kapcsolatban álló szervezetek vezetői különösen jónak tartották a bíróság kezdeményezőkészségét az együttműködés terén.

Dr. Bozsó Zoltán, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és Drotár Zsolt, a megyei büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka fontosnak tartotta a folyamatos párbeszédet a két szervezet között a mindennapi munkavégzés gördülékenysége érdekében.

Hatékony együttműködés

Dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal főigazgatója, dr. Molnár Dóra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adóigazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese, Nagy József, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Papp Csaba megyei jegyző és Harhai Zsolt, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal regionális igazgatója egyaránt elismerését fejezte ki a Nyíregyházi Törvényszék elért eredményeiért, s valamennyien hatékonynak ítélték a társszervek együttműködését.

KM
hirdetés