NYKC – Meg kell futtatni a hazaiakat

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A Nyíregyházi KC a masszívan védekező törökszentmiklósiak vendége lesz.


Kézilabda. Nagy tét már nem nyomja a Nyíregyházi KC játékosainak vállát a szombati bajnokin. A második ligás férfi kézilabdázók Törökszentmiklóson lépnek majd pályára.

Kiélezett meccs várható

A vendégeknek már biztos a dobogós helyezés, a hazaiak a nyolcadik helyről már nem léphetnek előrébb, hátulról viszont többen is támadják őket. A Székács egyébként zsinórban harmadik meccsét játszhatja házigazdaként. Az Ózdtól kikaptak (27–35), legutóbb a Kecskeméttel ikszeltek (20–20) a szentmiklósiak. Az őszi, nyíregyházi meccset az NYKC nyerte 37–28-ra, az jelentette a két klub első egymás elleni meccsét.
– Kiélezett mérkőzésre számítok, hiszen egyrészt a Székácsot matematikailag még fenyegetheti a kiesés veszélye, másrészt a két korábbi hazai meccsen csak egy pontot szereztek. Masszív hatosfalat védekeznek, támadásban Takács Péter az egyik legveszélyesebb fegyverük, akit ősszel itthon jól sikerült semlegesítenünk – csak három gólt lőtt. Számunkra az a legfontosabb, hogy motiváltan, fegyelmezetten játsszunk. Tempót kell diktálnunk, futásra kell kényszeríteni őket. Sajnos Kaplonyi Zoltán Ózdon megsérült, így a héten hagyott ki edzéseket, miként Gubó Alex is. Bízom benne, hogy szombatra mindenki rendben lesz, és sikerrel vesszük ezt az akadályt – tudtuk meg Varga Zsolttól, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatójától.

KM-ML
hirdetés