NYKS – Csapatmunkából jelesre vizsgáztak

Fister Alexandra Csenge hazai premierje is jól sikerült
Fister Alexandra Csenge hazai premierje is jól sikerült - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Mind a tizenkét pályára lépő játékos kosarat szerzett a Szolnok ellen győztes Nyíregyházi Kosársuliban.

Ahhoz képest, hogy alig három perc elteltével már 10–0-ra vezetett a Nyíregyházi Kosársuli szezonbeli első hazai mérkőzésén a női amatőr NB I-ben, az első negyedet követő 18–15-ös vezetése szűknek volt mondható.

A nagyszünetig Farkasinszki Gyuláné edző valamennyi benevezett játékosának lehetőséget adott, és a tizenkettőből tizenegyen eredményesek is voltak, magyarul szépen eloszlottak a terhek, és az első félidőt követően tizenegy pontosra nőtt a hazai előny. A harmadik negyedben megismétlődött a második eredménye, miközben utolsóként Hidas Réka is feliratkozott a pontszerzők közé. Az utolsó etapot döntetlenre mentette az NYKS, de ez már nem osztott, nem szorzott. Hazai oldalon ezúttal senki sem érte el a tíz pontot, ez is mutatja, hogy milyen egységes csapatjátékkal nyertek a kosársulisok.

Amatőr női NB I
Piros csoport, 2. forduló

Nyíregyházi Kosársuli–Szolnoki MÁV SE
71–52 (18–15, 18–10, 18–10, 17–17)

Szent Imre-gimnázium, 70 néző, v.: Bács, Vaszi.

NYKS: Papp K. 7/3, Fekete D. 8, Hidas 5, Ványi V. 4, Fister 9. Csere: Bíró P. 6, Simoncsik 4, Cziránku 8, Borza 9, Erdei N. 5/3, Karakó 2, Mácsai 4. Edző: Farkasinszki Gyuláné.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés