NYKS – Egyre jobban hasonlít a tavalyira

Akt.:
Takács Anna is örülhetett a továbbjutásnak
Takács Anna is örülhetett a továbbjutásnak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A párharc második meccse is szoros volt, és megint nyert a Nyíregyházi Kosársuli amatőr női NB I-es csapata.

Éppen ellentétes képet festett a mérkőzés, mint amilyen az első volt. A negyeddöntős párharc nyitányán a Tatabánya vezetett három negyeden keresztül, a csütörtökön este idegenben fellépő amatőr női NB I-es csapat, a Nyíregyházi Kosársuli szintúgy.

A különbség azonban nem volt megnyugtató, a Tatabánya rendre lőtávolon belülre került, ám fordítani nem tudott, egyenlíteni is csak egyszer, 53–53-ra. Ekkor azonban ismét megrázták magukat a vendégek, akiknél Papp Klaudiának a triplák, Farkasinszki Orsolyának és a faultproblémákkal küszködő Páll Viviennek a palánk alatti játék ment jól.

Idegenben is győzött tehát az NYKS (itthon három, Tatabányán négy ponttal), ezzel megnyerte a párharcot, és bejutott az elődöntőbe. Éppen úgy, mint tavaly, amikor még volt folytatás…

Amatőr női NB I

Negyeddöntő, 2. mérkőzés

Tatabányai KC–Nyíregyházi Kosársuli 61–65 (15–19, 20–19, 16–15, 10–12)

Tatabánya, 80 néző, v.: Gaál I., Bátovszky. NYKS: Papp K. 22/18, Fekete D. 8, Takács A. 5/3, Páll V. 10, Farkasinszki O. 20. Csere: Popenko K., Borza, Cziránku. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Nyíregyházi Kosársuli javára.
hirdetés