NYKS – Jó esélyekkel kezdik itthon a B döntőt

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Kosársuli kadett korcsoportos lánycsapatára még három hazai mérkőzés vár.

A fiúk után a lányok kadett korcsoportos (U16) országos B döntőjét is Nyíregyházán rendezik, magyarán péntektől vasárnapig a Szent Imre-gimnáziumban dől el a bajnokság 9-16. helyeinek sorsa.

A házigazda Nyíregyházi Kosársuli csapata a kiemelt bajnokság alsóházának első helyén végzett, így eséllyel veszi fel a küzdelmet azért, hogy a B döntőben is az élen, összesítésben pedig a kilencedik pozícióban zárjon. Az irányított sorsolás (a kelei csoport elsője a nyugati negyedikkel, a második a harmadikkal játszik, és így tovább) alapján az NYKS a nyugati ágon negyedik Pécsi VSK-vel kezd pénteken 15 órakor, ha nyer, akkor a hátralévő két napon a 9-12. helyekért csatázhat, ugyancsak „kiesés” rendszerben. A B döntőben valamennyi helyezést eldöntenek, így mind a nyolc résztvevő csapatra három-három mérkőzés vár.

A pénteki nyitónap programja: Török Flóris-Törekvés SE–Debreceni KA-DSI (13 óra), Nyíregyházi Kosársuli–Pécsi VSK (15), KSC Szekszárd–Szolnoki Sportcentrum (17), BEAC Újbuda KA–Dávid Kornél KA (19).Sporthírek


hirdetés