Birkózás

2020.03.19. 09:11

Hiába rendelték meg a buszt, elmarad a verseny

Elhalasztották az országos bajnokságokat, a közös edzések is szünetelnek, és Budapestre sem utaznak szurkolni.

Egyelőre otthon készülnek a Nyírsport SE ifjú birkózói

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a közelmúltban Egerben rendezték a kötöttfogású birkózók diák I.-es korosztályának és a szabadfogásúak diák II.-es korosztályának északkeleti régió területi versenyét. A megméretésen megyénket a balkányi Cellspan Balkány SE és a Nyírsport SE versenyzői képviselték, és igen szép eredményeket értek el. A Nyírsport SE négy arany-, két ezüst-, valamint négy bronz­érmével csapatban a negyedik helyen végzett.

– Sajnos az élet nálunk is leállt, Nyíregyházán a művészeti szakközépiskolában tartottunk foglalkozásokat, Kisvárdán pedig a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában.

Hatan indultak volna

– Az iskolabezárások miatt azonban ez a közel negyven gyerek terem nélkül maradt, így a gyerekek egyéni edzésekkel, főleg erőnléti feladatokkal tartják magukat formában. De nem csak a tréningek, a versenyek is elmaradnak, múlt szombaton lett volna Somogyjádon a szabadfogású diák II.-es korosztály országos bajnoksága, amelyen az egri területi verseny eredményei alapján indult volna Pécsi Kevin, Vágner Patrik és a kisvárdai Nagyházi Alex. Március 28-án Zalaegerszeg adott volna otthont a kötöttfogású birkózók diák I.-es korosztálya országos bajnokságának, de természetesen ezt is elhalasztották, ide szintén három versenyzőnk kvalifikált az egri versenyről: Csabai Marcell, Bacskai Norbert és Jeles Antal – tájékoztatta lapunkat Pocsai István, a Nyírsport SE elnöke.

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly júliusban Azerbajdzsánt, Szerbiát és Oroszországot megelőzve nyerte el az európai olimpiai kvalifikációs verseny rendezési jogát.

A buszt is megrendelték

– Terveztük azt is, hogy hétvégén elutazunk Budapestre szurkolni, ezen a versenyen lett volna az utolsó lehetősége a kontinens versenyzőinek kivívni az ötkarikás részvétel lehetőségét, sajnos ez is elmarad. Pedig nagyon készültünk, közel ötvenen mentünk volna, már a buszt is megrendeltük.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában