Nyílt levél a szocialistáknak

A debreceni Kossuth téri tüntetők petíciót juttattak el a megyei közgyűlés szocialista képviselőihez.

Tisztelt MSZP frakcióban ülő hajdú-bihari képviselők!

Az önök pártja az Egyetértésben a nemzettel című programban rengeteg olyan ígéretet tett 2002-ben, amit aztán nem tartottak meg.

„Ne hagyjuk veszni értékeinket! Teremtsük meg a demokratikus rendet, vessünk véget a hatalom önkényének, a társadalom megosztásának, a zsákmányszerzésnek!”- a szívünkből szólt Medgyessy Péter, csak rossz felé címezte heves szavait. A demokrácia alapelveit az önök kormányának hatalomgyakorlása sérti.

„Hiszem, hogy a jogállam félelem nélküli, kiszámítható világot és biztonságot jelent, nem pedig politikai trükköket és szemfényvesztést.” Milyen kár, hogy az évekig hazudozó, a trükkök százait elkövető kormánypárti politikusok nem vallják ezt a hitet!

„Vallom, hogy a közéletből ki kell törölni a pökhendiséget, a hazudozást.” Vajon Gyurcsány miniszterelnök úr hallott erről az irányelvről?

Medgyessy Péter a jövőbe látott: „Tudom, hogy a demokrácia intézményei nélkül, az ellenzék és a társadalom ellenőrzésének hiányában minden kormány tévútra lép.” Ha tudta, és önök is tudták, akkor miért tévedtek erre az útra?
„Kormányom tiszteletben tartja a sajtószabadságot, megszünteti a hatalom beavatkozását a tömegtájékoztatás ügyeibe.” Fájdalom, hogy míg ezen a nemes célon munkálkodtak, addig mára odáig süllyedt a magyar közszolgálati televízió, hogy az Európai Műsorszórók Uniójának elnöke, Björn Erichsen a napokban a kínai és a kubai diktatúra állami televízióval sorolta együvé az MTV-t.
„Felszámoljuk az önkormányzatok pártszínek szerinti megkülönböztetését.” Ez a példás célkitűzés ellentmond Lampert Mónikának a baloldali polgármesterek és önkormányzati képviselők szervezkedését sürgető, tegnap óta nagy vihart kavaró szavainak.

A felsoroltak csak példák. A be nem tartott ígéretek hosszú sorát folytathatnánk az ápolók hűségjutalmától az általános iskolai ingyentankönyvön keresztül a 800 km új autópályáig. Önök a saját választási ígéreteikre mondtak nemet. Önök később nemet mondtak az Erdélyben felcserepedett kommunista besúgóra, és hogy a hatalmukat megtarthassák, a nyakunkba ültették azt, aki kétes eredetű vagyonával egy elszólásában összecsórt fontokat emlegetett. A nyakunkba ültették azt, aki Apró Antal villájában lakik, és letegezi a bronz Nagy Imrét. A nyakunkba ültették azt, aki 2006 októberének legrosszabb demokratája lehet, hiszen utcahosszal vezet az Open Democracy szavazásán a katonai puccsal hatalomra jutott thaiföldi diktátor előtt.

Önök pénteken igent mondtak a bizalmi szavazáson a magyar parlamentáris demokrácia megcsúfolójára, Gyurcsány Ferencre. Önök igent mondtak a hazugságra. De ahol a hazugságot a parlamenti többség jóváhagyja, ott nincs valódi demokrácia.

Ne higgyék, hogy velünk bármit megtehetnek! Ne higgyék, hogy akik tönkretették az ország gazdaságát, akik szándékosan félrevezették a választókat, azok a hatalomban maradhatnak még évekig!

Önök döntési helyzetben vannak. Önök irányt szabhatnak a dolgok menetének. Önök megmenthetik Magyarországot. Kérjük, tegyék meg. Kérjük, adjanak rá lehetőséget, hogy a hitelüket vesztett politikusokat a szavazók leválthassák.
Debrecen, 2006. október 9.

Maradunk tisztelettel: a debreceni Kossuth téren tüntetők

Maradunk a Kossuth téren addig, amíg a hazudozásra épülő hatalomgyakorlás meg nem szűnik. Amíg tiszteletünket ki nem érdemlik azzal, hogy Gyurcsány Ferencet leváltva lehetővé teszik az ország népének, hogy az igazság ismeretében valóban választhassunk. Vagy, ha ezt nem teszik, maradunk addig, amíg a hazugság önökkel és vezérükkel együtt a történelem szemeteszsákjába nem kerül.
hirdetés