Nyolc éve kamionozik a belevaló egykori ápolónő

Nyolc éve kamionozik a belevaló egykori ápolónő
Nyíregyháza, Budapest – A 46 éves, világot járt női kamionsofőr nem fél a kihívásoktól.

Nyolc éve kamionozik és négy nyelven beszél az a belevaló egykori ápolónő, aki bátran a férfiversenyzők közé állna az „5 tengelyen – biztos kézzel!” elnevezésű, közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen. A 46 éves, világot járt női kamionsofőr nem fél a kihívásoktól, és az 1 millió forintos fődíjat régi álmára, egy nepáli útra fordítaná.

Keresik a legrátermettebbet

A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által október 1-jén megrendezendő országos kamionversenyre már jelentkezett az előző két verseny győztese, Szalai Gábor is, aki stabil, kimagasló eredményeivel igazán magasra helyezi majd a lécet a küzdelemben.

Megkezdődtek a nevezések az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre, ahol az idén is keresik a legrátermettebb magyar kamionsofőrt. A NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett nívós kamionos versenyre augusztus 14-éig lehet díjmentesen jelentkezni. A döntő helyszíne Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, a zsámbéki drivingcamp Hungary, amely igazi szakmai kihívás elé állítja majd a versenyzőket.

Az idei erőpróbára eddig egyetlen nő nevezett. Vajai Andrea képviseli a gyengébbik nemet, aki határozott fellépésével és céltudatosságával méltó ellenfél lehet férfi versenytársai számára. Egygyermekes édesanya, aki sokáig dolgozott ápolónőként, folyékonyan beszél négy nyelven, élt már Ausztriában, Svédországban is. Igazi világutazó, aki az utóbbi években bejárta Észak-Amerikát, Kanadát és Mexikó nyugati partjait.

– Fél éve élek Magyarországon, előtte Svédországban kamionoztam, ezért az egyedüli nehézséget az elméleti rész jelenti majd a tesztek során, hiszen ott azért vannak különbözőségek. Nem félek azonban a kihívásoktól, ha kérdezik, hogy miben hiszek, mindig azt mondom, hogy magamban – árulta el Andrea.

A döntőben tíz versenyző mérheti össze elméleti és vezetési tudását, és közülük kerül ki „Magyarország legjobb Kamionsofőrje”, aki a nettó 1 millió forint fődíj boldog tulajdonosa is lehet.

Fontos dátumok

Jelentkezési határidő:

2016. augusztus 14., vasárnap

Online selejtező:

2016. augusztus 28., vasárnap

Elődöntők:

2016. szeptember 10., szombat – Bicske

2016. szeptember 11., vasárnap – Bicske

2016. szeptember 17., szombat – Bicske

2016. szeptember 18., vasárnap – Bicske

Döntő:

2016. október 1., Zsámbék

További infó: www.5tengelyen.hu

Kitartóak, szorgalmasak

– Arra bátorítanám a nőket a szakmában, hogy jelentkezzenek ők is, hiszen rendelkeznek mindazzal az elméleti és gyakorlati tudással, precizitással, amelyek a verseny megnyeréséhez szükségesek. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők rendkívül kitartóak, szorgalmasak, képesek energiákat mozgósítani egy cél eléréséhez, így semmi akadályát nem látom annak, hogy az idei évben egy hölgy legyen a jók között a legjobb – közölte Dittel Gábor, a főszervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára.
A versenysorozat az ORFK – OBB és a Közúti Közlekedési Akcióprogram főtámogatásával valósul meg.

KM
hirdetés