Nyolc méteres fa borult két autóra Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szombaton több esetben útra borult, vagy vezetékre szakadt fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.
Egy nyolc méteres fa nagyméretű ága hasadt le szombat reggel Nyíregyházán, a Bessenyei téren és két parkoló személygépkocsira dőlt. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szabadították ki a járműveket az ág fogságából.

Útra borult egy kőrisfa szombat reggel a 36-os számú főúton, a 35-ös kilométernél, az Olasz-tanyai bejárónál. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók számolták fel a forgalmi akadályt.

Hasonló feladatot adott az újfehértói önkormányzati tűzoltóknak délelőtt, a város Debreceni és Görgey utcák kereszteződésében kiborult fa eltávolítása.

Tiszalökön egy épületre borult egy akácfa, majd egy villanyvezetékre szakadt a Kazinczy Ferenc utcában, míg az Ady Endre utcában telefonvezetéken akadt fennt a lehasadt faág. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Öt darab körbálás szalma izzott szombat délután egy zárt kertben Kisvárdán, a 4-es számú főút mellett, a 321-es és 322-es kilométerszelvények között. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés