Nyolcadszor is hellózunk

Akt.:
A honvédség az idén is látványos bemutatóval készül
A honvédség az idén is látványos bemutatóval készül - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az április végi rendezvény nyitja meg az idei turisztikai szezont.


A hónap végén ismét felpezsdül a megyeszékhely belvárosa. Az idén is közel tíz helyszínen, színes programokkal, derűvel és jókedvvel üdvözöljük együtt a tavaszt április 26-án, pénteken.

– Nyolcadik alkalommal nyitja meg a turisztikai szezont a Helló, Nyíregyháza!, ami ebben az évben is izgalmas és mozgalmas rendezvénynek ígérkezik. Most is igyekszünk az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztályt bevonni – mondta a keddi sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere megjegyezte: az önkormányzat, a helyi civil szervezetek, az oktatási intézmények és a partnerek összefogásának köszönhetően a város és vonzáskörzetében élők számtalan újdonsággal találkozhatnak, és sok-sok program közül választhatnak.

Az Ifjúsági hét zárása

– A Helló, Nyíregyháza! a zárónapja az Ifjúsági hétnek, ami a húsvét utáni szerdán kezdődik, és a #milegyennyiregyen2.0 címet kapta. A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda javaslatai alapján állítottuk össze a három nap programját, amiben szerepel tehetségkutató verseny fiatalok alkotta zenekaroknak, tánc- és művészeti csoportoknak, tudományos konferencia és workshop külföldi előadókkal, és a fiatalok kérésére hívtuk meg a USNK-t is – ismertette dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester hozzátette: az egész napos program gerincét a hagyományoknak megfelelően a különféle tematikájú „utczák” adják.

– A szökőkút környéke délelőtt az ovisoké, ami délutánra egészségzónává alakul át, de lesz „eszem-iszom tér”, a posta környékére a honvédség települ ki, a Takarékpalota és a Korona Hotel körzete vásári forgataggal csalogat majd.

CsA


Helyszínek és programok

Ifjúság utcza (Dózsa György utca): tizennégy kitelepülő szervezet kínál itt hasznos időtöltést. Két PlayStation, labirintus tájfutás, lézerfegyver-bemutató és oktatási intézmények színes programjai várják a fiatalokat.

Kölyök utcza (Városalapítók szobra): nyolc csapatban 80 óvodás vetélkedőn méri össze az ügyességét a szökőkút mellett 10 órától.

Civil Sziget (VMKK): közel 600 fellépő szórakoztatja majd az érdeklődőket – a legfiatalabb 4 éves, a rangidős 87 éves lesz.

Egészség utcza: a véradás mellett különféle szűrővizsgálatok is elérhetőek lesznek, sőt újraélesztési és mentőkutyás bemutató is megtekinthető.

Pezsgés, látvány, interaktivitás: a Takarékpalota és a Korona Hotel előtti téren vásári forgatag és madárkiállítás vár mindenkit. A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné.

Könyvsziget: szabadtéri könyvtár, ahol a legnépszerűbb magazinok friss számait és a legújabb könyveket olvashatják, de lesz kiállítás, papírszínház és kreatív foglalkozás is.

Nagyszínpad: kora délután a Long Dusty Road ad koncertet, 14 órától a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatjuk a Kossuth téren, majd alakreform torna következik Rubint Rékával. Végül érkezik a USNK és a Kozmix.
hirdetés