Nyolcszáz kilométert gyalogolt

Nyolcszáz kilométert gyalogolt
Hivatásából is adódik, hogy az átlagnál többet találkozik egészségre káros környezeti hatásokkal. Talán ez a tény nyomult előre tudatalattijában, hogy többet foglalkozzon saját kondíciójával, egyben felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a környezet értékeinek megóvására.

Madácsiné Zsolcsák Katalin az ÁNTSZ encsi kirendeltségének főtanácsosa, legutóbb abaúji városok középiskolásai számára tartott előadásokat ebben a témakörben. Az egyik helyszínen mondta el érdeklődésünkre, hogy manapság sem ritka, amikor gyalogosan megy forrói lakásáról encsi munkahelyére egyfajta edzés gyanánt, rendszeresen jógázik, egyszóval igyekszik karbantartani önmagát.

Nem hátrált meg

A negyvennyolc éves hölgy nem kis feladatra vállalkozott tavaly, elhatározta hogy végigmegy egy észak-spanyolországi zarándokúton. A nyolcszáz kilométeres, hegyeken-völgyeken áthaladó utat jórészt egyedül tette meg, néha hozzácsapódott csoportokhoz. – Tizenöt kilós hátizsákkal kutyagoltam, a napi harminc kilométeres távok után természetesen elfáradtam, de az éjszakai pihenések megmagyarázhatatlanul töltöttek fel fizikailag és szellemileg egyaránt, amellett sokat láttam és tanultam – sorolja Madácsiné.Senki ne gondolja, hogy valamilyen vallási szertartás része volt ez a túra, egyszerűen bebizonyítottam magamnak, nem hátrálok meg a feladatok előtt.

A főtanácsos természetesen dokumentálta útját, a táv megtételét állomásonként igazolták egy erre a célra rendszeresített spanyol okmányon.

-Serfőző László-
hirdetés