Nyolcvanötször álltak dobogóra a magyar kempósok

Az újfehértói különítmény ugyancsak halmozta az érmeket a világbajnokságon
Az újfehértói különítmény ugyancsak halmozta az érmeket a világbajnokságon - © Fotó: tudósítónktól
Újfehértó – A négy újfehértói harcos renek szerepléssel járult hozzá a nemzeti csapat sikeréhez.


A portugáliai Albufeirában rendezték a a 14. IKF kempo világbajnokságot. A magyar küldöttség kimagaslóan teljesített: 36 arany-, 24 ezüst- és 25 bronzéremmel zárta az eseményt! A mieink megnyerték a 16 év alattiak világkupáját, a felnőttek mezőnyében pedig – Spanyolország mögött – második helyen végeztek. A vb-n huszonöt ország vett részt, köztük az argentin, a chilei, az amerikai, az azeri, a marokkói, a svéd, a holland és a francia nemzeti csapat.

Az Újfehértói Kempo Harcművészeti SE négy versenyzője , Pásztor Ádám, Lovas László , Kiss Krisztián László, Szabó Tibor Benedek is tagja volt a 28 fős nemzeti együttesnek. A fehértói titánok ugyancsak remekeltek: 9 arany, 3 ezüst és 2 bronz- éremmel tértek haza az óceán partról, amivel nagyban hozzájárultak a magyar válogatott sikeréhez. Pásztor Ádám és Lovas László a felnőttek között önvédelemben címvédőként érkezett a Portugáliába, ahol ismét a legjobbnak bizonyultak. A 16 év alattiak világkupájában Kiss Krisztián László submission (földharc) szintén címvédőként lépett színre és ismételten diadalmaskodott, ráadásul további három versenyszámban nem talált legyőzőre, így négy világkupa győzelemmel térhetett haza. Szabó Tibor Benedek kétszeres címvédőként állt csatasorba semi kempoban és zsinóürban harmadszor vitte el a pálmát, mindemellett még földharcban is világkupát nyert. Tibor a kempo kick (K-1) kategóriában a felnőtt mezőnyben indult, ahol megszerezte élete első felnőtt világbajnoki aranyérmét!

Idevágó információ, hogy a nemzetközi kempo-szövetség elnöksége a vb idején döntött a következő világbajnokság helyszínéről, amelyet 2014 után 2018-ban ismét hazánk rendezhet. Az idei Európa-bajnokságnak Szlovákia adhat otthont.

KM
Kempo

14. IKF kempo világbajnokság, Portugália, az újfehértói versenyzők eredményei

Pásztor Ádám (18-21 év – 70 kilogrammos súlycsoport). Önvédelem: 1.hely, semi kempo: 3., submission: 3.
Lovas László (18-21 év – 60 kg). Önvédelem: 1. hely, semi kempo: 2., submission: 2
Kiss Krisztián László (13 év – 45 kg). Submission: 1. hely, semi kempo: 1., full kempo: 1., kempo kick: 1.
Szabó Tibor Benedek (15 év -75 kg). Submission 1. hely, semi kempo 1., full kempo 2., kempo kick: 1. hely.

Címkék: ,hirdetés