Nyomjuk a gázt,  a többit majd meglátjuk!

Nyomjuk a gázt,  a többit majd meglátjuk!
© Foto: Photofelzi
Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a HELL 22. Miskolc Rally előtt.

 

Kedves Csaba! Tizenhárom gyors vár rátok és a Hondára a 22. Miskolc Rallye-n.

Pénteken a Felsőnyárád – Sajókaza, és a Parasznya-Lyukóbánya szakaszokat kell teljesíteni 2-2 alkalommal. Mindkettő rövid gyors, szinte mire megmelegszik a gumi célba is értek.

Mit lehet kihozni az első napból számotokra?

– Azt gondolom bár két rövid szakaszról van szó, mégis fontos lesz a verseny szempontjából, hiszen a másnapi rajtsorrendet az itt elért eredmény határozza meg. Felsőnyárád egyébként is sötét ló, nagyon régen ment itt az ORB, azóta felújították az utat, de állítólag nagyon csúszik, egyébként is vannak trükkös részek, olyan nagy versenyzők is dobták már el a vasat, mint Turi, ifj. Tóth…
A Lyukóbánya pedig nekem egyik kedvenc pályám.

Szombatra maradt kilenc gyors, de legendásak ám. A Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt, majd Garadna – Mályinka, és Sáta – Sáta a tizennyolc – tizennyolc kilométerével vár rátok. Miképpen tudtok gumizni, tankolni ezekre a gyorsokra?

– Tankolni a külső tankoló zónában mindenképpen kell majd, hiszen csak Sátáról befelé marad még 60km etap a szervizig.
A gumizás nehéz dió, hiszen a különféle médiák nagyon különböző időjárás előjelzést adnak, várható eső, hideg idő, míg mások szerint akár 20°C is lehet. Most még én sem tudom mivel fogok menni, van gumink minden körülményre, majd helyben hozunk döntést.

Összeszokott páros vagyok Zsoltival, a verseny előtt ti is néztek külső-belső videókat?

Idén a testvérem csak idehaza navigál nekem, így viszonylag régen, a tavalyi Kassa Rally-n ült mellettem utoljára, ennek ellenére nem hiszem, hogy gond lenne, hosszú évek óta megyünk már együtt.

Kérdésedre válaszolva meg-meg nézem a külső belső felvételeket, de amolyan összeülős, elemzős, egész estés felkészülést nem tartunk.

Mi is a célotok ezen az ORB versenyen, hol is szeretnétek végezni?

– Az idén a Mitropa Rally Cup az elsődleges számunkra, a következő magyar futamot ki is hagyjuk emiatt, hiszen a Szlovén futam éppen egybeesik vele. Ennek ellenére, ha egy versenyző rajthoz áll, nyerni szeretne, a kategóriánk ugyan nem lesz meg, emiatt fel fognak sorolni, tehát nehéz dolgunk lesz, de nyomjuk a gázt,  a többit majd meglátjuk.

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –
hirdetés