NYTK – Jégtörésre készülnek a Kaposvár ellen

Mogyorósi Péter a szegedi világkupa-versenyen hangolódott a bajnoki folytatásra
Mogyorósi Péter a szegedi világkupa-versenyen hangolódott a bajnoki folytatásra - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az első két meccsét, így a szombatit is meg kell nyerniük a nyíregyháziaknak, hogy maradjon remény.

Pont nélkül, a sereghajtó helyen zárta a bajnokság első felét a Nyíregyházi TK – ez kétségbeejtő, hiszen a szuperligás férficsapat élvonalbeli időszaka alatt korábban egyszer sem járt még így. Az is igaz viszont, hogy az NYTK őszi sorsolása meglehetősen nehéz volt, és az őszi 11 vereség ellenére sem reménytelen a helyzet, ha a tabellára nézünk.

A már bennmaradást érő helyen álló Balogunyom ugyanis négy pontot gyűjtött, vagyis két sikerrel ledolgozható a hátrány. Ráadásul a tavaszi szezonban a verhető csapatok többsége Nyíregyházára látogat, és az első két játéknapot követően sok minden eldőlhet. Szombaton (kezdés 14 órakor) a 12 csapatos mezőnyben kilenc ponttal a kilencedik helyen álló Kaposvár lesz a vendég.

A kaposváriakat még sosem sikerült legyőzni, de a nyíregyháziak reménykednek benne, hogy megtörik a jég – ennek adott hangot Hacker Dezső, a csapat játékos-edzője is. Azt követően a közvetlenül előttük álló, az ősszel három pontot gyűjtött BKV Előre látogat az NYTK-hoz, egyértelmű, hogy ezen a két meccsen négy pontot, tehát két győzelmet kell gyűjtani ahhoz, hogy legyen miről beszélni. Nem is kérdéses tehát, hogy az évnyitó szombati meccsen is a siker a hazai csapat egyértelmű célja.

Az NYTK két játékosa a múlt heti BB Mentor-kupán, a Szegeden 16. alkalommal megrendezett világkupa-versenyen hangolódott a bajnoki folytatásra, közülük Mogyorósi Péter 571 fával az 52., Kastura Zsolt pedig 540 fával a 97. helyen végzett a 206 versenyzőt felvonultató mezőnyben.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés