NYTK – Nem nyolc, hogy mi lesz a mumusnál

Hacker Dezső játékos-edzőnek kellemesek a gondjai a kezdő hatos kijelölésekor
Hacker Dezső játékos-edzőnek kellemesek a gondjai a kezdő hatos kijelölésekor - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Kaposvár ellen még sosem szerzett pontot a szuperligában az NYTK, talán majd most.

Fontos győzelemmel nyitotta az évet a Nyíregyházi TK, a szuperligás férfi tekézők a sereghajtó BKV Előre ellen nyertek 6–2-re, és ezzel nemhogy nem húzták magukra az egyik kiesőjelöltet, hanem öt pontnyira megléptek tőle. Igaz, a közlekedésieknek még van egy őszről elmaradt meccsük a Ferencváros ellen.

A következő feladat alkalmával magasabbra kerül a léc, hiszen a nyíregyháziak szombaton Kaposvárra utaznak. A somogyi brigád, amolyan mumusa az NYTK-nak, hiszen mind a négy szuperligás meccsét elvesztette vele szemben. Minimum kettőt nyert állásból – különösen a tavaly tavaszi vereség a fájó, amikor a kaposváriak az utolsó hatvan gurítás során dolgozták le a szabolcsiak több mint száz fás előnyét.

Azonban erőt lehet meríteni ebből is, hiszen ez a példa is megmutatta, hogy nem legyőzhetetlen a kaposvári csapat, és a nyíregyháziak igazán felszabadultan, jó formában és a legerősebbnek vélt összetételben utazhatnak a mérkőzésre. Ezzel együtt a házigazda az esélyesebb, mellette szólnak az otthoni körülmények, no meg a tabella is, bár a hetedik Kaposvár úgy előzi meg a kilencedik Nyíregyházát, hogy mindkét csapatnak nyolc-nyolc pontja van.

Na, ezért sem nyolc, hogy mi lesz a szombati eredmény…

Címkék: , ,hirdetés