Nyugalom költözött a szívekbe

A fehérgyarmati együttes feledtette a korábbi évad megpróbáltatásait
A fehérgyarmati együttes feledtette a korábbi évad megpróbáltatásait - © Fotó: tudósítónktól
A viszontagságos előző évad után a fehérgyarmatiak ezúttal jócskán túlteljesítették a tervet.


Kézilabda. Egy esztebdeje a frászt hozta mindenkire a Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapata. A veretes múltú szatmári egylet a kiesés megúszásért küzdött – sikerrel. Már akkor szent elhatározásként deklarálták, hogy ebből – mármint a felesleges izgalmakból ennyi éppen elég volt. Nos, a kívánság meghallgatásra talált. Olyannyira, hogy a gárda sokáig a dobogóval „szemezett”, erről ugyan lecsúszott, de a negyedik hely megszerzésével így nyugalom költözött a szívekbe.

– Nagyon vártuk már a végét, holott az elvárásokat jócskán túlteljesítettük – merült a részletekbe Falcsik Miklós, a Fehérgyarmat edzője. – A szezon kezdete előtt azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy biztosan maradjon bent a csapat és ne kelljen az előző évben történteket még egyszer átélni sem a vezetőknek, sem a játékosoknak, sem pedig a lelkes közönségünknek. Feladatként jelöltük még meg egy fiatal, egységes csapat kialakítását, amellyel a későbbiekben még stabilabbá válhat az NB II-es státuszunk. Ebben a szellemben kezdtem meg én is a munkámat nyolc év mátészalkai kitérő után, újra Fehérgyarmaton. Összeállt a szakmai stáb, a vezetőség pedig maximálisan támogatott az egész bajnoki évad alatt. A játékoskeretet sikerült egyben tartani és néhány posztra fiatal, agilis játékosokat tudtunk igazolni: Kósa Dániel, Albecz Bence, Orosz László, Hadar Balázs és kettős játékengedéllyel Pál Tamás csatlakozott, Felföldi Róbert személyében rutinos kapus érkezett, aki bizonyította, hogy az egész mezőny legjobb hálóőre. Vezérletével a csapat a második legkevesebb gólt kapta a bajnokság során, természetesen a csapattársak jó védekezésének köszönhetően is. Ez volt a legfőbb tervünk, hogy stabil, jó védekezésből, tudjunk minél gyorsabb támadásokat vezetni rendezetlen védelem ellen.

– Nagy elánnal kezdtünk neki a közös munkának július végén, aminek eredményeként az élmezőnyben fejeztük az őszi szezont. Tavasszal folytattuk a megkezdett munkát, de sajnos a negyedik fordulótól kezdve általam még soha nem tapasztalt sérüléshullám sújtott minket. Folyamatosan négy-öt játékos küszködött kisebb, nagyobb egészségügyi problémával. Előfordult, , hogy a sérülés ellenére is játékra jelentkeztek srácok, nehogy bajba kerüljünk. Ennek a hősies küzdelemnek jutalmaként végül az előkelő negyedik helyen zártuk az évadot. Ezért vártuk már nagyon, hogy végre vége legyen ennek a bajnokságnak. Remélem a sérültek felépülnek a nyáron és akkor újult erővel vághatunk neki a következő évadnak.

Noha messze még az új idény, Falcsik Miklós és „fiai” máris fogadalmat tettek.

– Tizenkét győzelem, egy döntetlen és kilenc vereséggel zártunk az élmezőnyben – vezette fel a témát a tréner. – Nagyon sajnálom azt a négy egy gólos vereséget, amiből kettőt otthon szenvedtünk el, attól a két együttestől, amelyeket idegenben sikerült legyőznünk. Megfogadtuk, hogy az ilyen fiaskókat megpróbáljuk elkerülni az elkövetkezőkben. A legfőbb feladatunk, hogy együtt maradjon a csapat. Két meghatározó és két fiatal játékos leigazolásával pedig szeretnénk stabilizálni a keretet, így talán még szebb eredményeket érhetünk el a jövőben. Utoljára, de nem utolsó sorban, ezúton is szeretnék gratulálni a junior csapatnak, amely a bronzérem megszerzésével minden várakozásunkat felülmúlták.

KM-KT
hirdetés