Nyíregyháza hírei

2014.05.31. 14:28

A lakópark nemes ügye

Nyíregyháza - A lakók és az alapítvány közös munkája egy modern és élhető lakóparkot eredményez.

Nyíregyháza - A lakók és az alapítvány közös munkája egy modern és élhető lakóparkot eredményez.

Rá sem lehetett ismeri péntek délelőtt a Nyíregyházi Damjanich lakóparkra, amely időről időre egyre szebbé és lakhatóbbá válik.

Mostanság a korábban felépített lakótömbök mellett a környezetre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ott élők – kiegészülve az Alkossunk Várost Alapítvánnyal és annak lelkes munkatársaival, akik tudásukkal és elszántságukkal felkeltették a környéken élő több száz család érdeklődését, így azok egy közös cél érdekében varázsolhatják át lakóövezetüket.

Közös érdemük

– Az Alkossunk Várost Alapítvánnyal hiszünk abban, hogy a város – jelen esetben városrész – igazi fejlődése a benne lakók akaratának és munkájának a gyümölcse, szoros együttműködésüknek köszönhető. Nagy beruházásokkal nem nehéz átformálni egy területet, de a befektetett pénz mit sem ér az ott élők kötődése és elszántsága nélkül. A fejlődésen túl a közösségépítést, a közösségformálást tekintjük legfontosabb célunknak – fogalmazott dr. Török László, az Alkossunk Várost Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki hozzátette: alapítványuk tavaly nyáron alakult, fő irányvonaluk a város és a benne lakók összefogásán túl a kreativitás előcsalogatása az itt élőkben, ezáltal velük közösen javítani a város küllemén. – Szórólapokat osztottunk a mintegy 300 itt élő családnak – akik között néhány roma származású família is található, akik szintén örömmel fogadták a kezdeményezést –, melyben azt térképeztük fel, mennyire ismerik a várost, egymást és milyen ötleteik vannak az itteni lakópark kialakításával kapcsolatban.

- Ebből azt lehet leszűrni, hogy remek elképzeléseik vannak, amelyekkel a közös kertet üde színfolttá varázsolhatjuk. Mindenki a saját ötletét, saját gondolatait, eszközeit belevarázsolja, majd együtt elkezdhetjük azokat megvalósítani – fogalmazott az alapítvány elnöke.

Hétköznapi zsenik

– Minden egyszerű, hétköznapi hozott anyagból van és láthatjuk, mi mindenre képes az emberi kreativitás. Remek látvány, amint több család egyszerre dolgozik egy nemes, közös ügyön – folytatta Mikucza Tamás, az alapítvány megálmodója. Körbejárva a lakóparkot díszes terméskővel körülkerített virágágyásokat, fűszernövényeknek kialakított földterületet, veteményeskertet és egyszerű raklapokból összetákolt ülőalkalmatosságot is megcsodálhat, aki betéved a Damjanich lakópark tömbjei közé.

Ez mind-mind azt bizonyítja, hogy a lakóközösség elindult a fejlődés útján, együtt, egymásért tesznek, saját környezetük érdekében.

- KM-SA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!