“Nyugisan” telt az év vége

Debrecen – Több, mint félmillió forint értékű pirotechnikai árut foglaltak le.

Tizennyolc ezer petárdát és 233 csomag egyéb pirotechnikai eszközt foglaltak le a rendőrök az elmúlt napokban a megyeszékhelyen – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Sóvágó Sándor alezredes, a debreceni rendőrkapitányság vezetője. A fogás értéke meghaladja a félmillió forintot. A kapitány közlése szerint a főtéren és a bevásárló-központoknál tízszer tartottak ellenőrzést az elmúlt időszakban. A legtöbb petárdást – 12 és és fél ezer darabot – egy fővárosi társaságtól foglaltak le, ők Debrecenben akarták teríteni árujukat.

Bűnügyi és közbiztonsági szempontból csendes volt a szilveszter. Múlt péntektől kedd hajnalig négy lakásba, három üzletbe hatoltak be tolvajok, és öt gépkocsit törtek fel. E napokban négy személyi sérüléses közlekedési baleset történt a körzetünkben – számolt be Sóvágó Sándor.

Decemberben az ünnepekre és a nagyrendezvényekre is tekintettel akciócsoportot hoztunk létre, amely a múlt hétvégén is dolgozott – tette hozzá mindehhez Kovács Gyula alezredes, a kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője. Tájékoztatása alapján két ittas sofőrt füleltek le, három embert detoxikálóba szállítottak. Kétszer kocsmai verekedés miatt intézkedtek, egyszer pedig arról gondoskodtak, hogy melegebb helyre kerüljön egy fűtetlen helyiségben élő ember.
hirdetés