Kisvárda hírei

2013.03.25. 12:06

A kisvárdai Bábás Erika zománcművész angyalai az országos kiállításon

Kecskemét–Kisvárda - Angyalok címmel rendezték meg a VI. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét a kecskeméti Cifrapalotában.

Kecskemét–Kisvárda - Angyalok címmel rendezték meg a VI. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét a kecskeméti Cifrapalotában.A Kecskeméti Képtár immár hatodik alkalommal rendezi meg a kortárs hazai keresztény tematikájú művészet legnagyobb seregszemléjét. Ez az országos kortárs képző– és iparművészeti kiállítás idén is a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál egyik kiemelkedő tárlata.

A biennáléra beérkezett 190 alkotás közül 114 művet javasolt kiállítani az öttagú alkalmi bizottság. A kiállítás országos megnyitóját, március 14-én, óriási érdeklődés mellett tartották meg.

A kiállított alkotások május 15-ig láthatók a Cifrapalotában, Kecskeméten.

Ezúttal az angyalok a főszereplők. Természetesen most sem elsősorban illusztrációkat, vagy csupán a téma eddigi feldolgozásain alapuló műveket, hanem a saját korunkra is reflektáló, aktuális utalásokat rejtő, mai nyelven megszólaló alkotások láthatók.

A biennále alapító kurátora, rendezője: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész.

2002-ben, az első alkalommal a keresztre feszítést és a legfontosabb szimbólumot, a keresztet választották.

Az első öt biennálén összesen 638 alkotás került bemutatásra a Cifrapalota falai között. Bár az eredeti célkitűzések között ezt nem nevesítették, mégis a legfontosabb eredménye e sorozatnak az eddigiekben az volt, hogy e kiállítások anyagából – elsősorban ajándékozás útján – sikerült egy e pillanatban 258 darabot számláló, speciális gyűjteményi egységet létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!