Ő az elsőszámú magyar játékos!

Majoros Bence két arannyal és egy bronzzal zárt, övé a férfi egyes századik alkalommal kiírt bajnoki címe!
Majoros Bence két arannyal és egy bronzzal zárt, övé a férfi egyes századik alkalommal kiírt bajnoki címe! - © Fotó: MTI
Nyírbátor – Majoros Bence nyerte az országos bajnokságot, amelyen a férfi egyes kategóriában századszor osztottak ki érmeket.

Barna Viktor és Sidó Ferenc ötször-ötször, Kóczián József és Jónyer István négyszer-négyszer, Berczik Zoltán hatszor, Klampár Tibor pedig kilencszer lett magyar bajnok férfi egyesben. Ők világbajnokok, miként Gergely Gábor is, aki egyesben soha nem szerzett országos bajnoki címet.

A listára viszont vasárnap feliratkozott a nyírbátori nevelésű Majoros Bence, aki ráadásul a századik alkalommal kiírt férfi bajnoki címet szerezte meg. Micsoda jubileum! Főleg, ha hozzátesszük, hogy a most még a német Borussia Dortmund Bundesliga II-es, de a nyártól a német élvonalbeli Bad Königshofen játékosa vegyes párosban is begyűjtötte az elsőséget, így a tavaly és tavalyelőtt szerzett páros bajnoki címekkel együtt már négy ob-aranynál tart. Az azonban nem kétséges, mindig az egyesbeli győzelmeknek van a legnagyobb presztízsük.

– Ezért is tartottam mind közül a legfontosabbnak az egyest – árulta el a vasárnapi diadalmenet után hétfőn röptében Nyírbátorba látogató, de szerdán már a fehérorosz fővárosba, Minszkbe, az U21-es Európa-bajnokságra utazó Majoros Bence. – Jól indult a bajnokság, hiszen pénteken Pergel Szandrával megnyertük a vegyes párost, úgy, hogy egyetlen játszmát sem vesztettünk. Ekkor már titkon el kezdtem abban is reménykedni, hogy hátha összejön a triplázás, reménykedtem benne, hogy Szita Marcival újra meg tudjuk nyerni a párost, és bíztam az egyes elsőségében is. Aztán párosban úgy alakult, hogy az elődöntőben döntő szettes vereséget szenvedtünk a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás duótól, holott a játék képe alapján inkább nekünk állt az a mérkőzés.

A páros versenyszámok után tehát egy-egy arany- és bronzérem volt a nyírbátori legény mérlege, jött az egyesbeli menetelés, amelynek azért voltak buktatói is.

– Az első fordulós mérkőzés azért nehéz mindig, mert a selejtezőből érkező, tehát játékban lévő ellenféllel kell játszaniuk a kiemelteknek, úgymond még hidegen – folytatta Majoros Bence. – Ennek megfelelően a Sebestyén Péter elleni meccsem igazán szenvedősre sikeredett, de csak meg tudtam nyerni négy kettőre. A következő körben a rutinos, többszörös bajnok és top tizenkettő-győztes Fazekas Pétert taktikus játékkal győztem le, majd következett a második helyen kiemelt Ecseki Nándort nagy meglepetésre búcsúztató Katus Krisztián. Láttam az egymás elleni meccsüket, és azt is, hogy Katus nagyon felpörögve játszik, és ellenem is így folytatta, meg is nyerte az első szettet, a másodikban pedig vezetett három nullra. Ekkor stílust váltottam, lassítottam egy picit, nagyobb falsokkal játszottam, és végül négy egyre nyertem. Az elődöntőben Nagy Krisztián ellen abban a tudatban léptem asztalhoz, hogy egyikünk sem szeret a másik ellen játszani, így nehéz meccsen nyertem.

A fináléban aztán jött Szudi Ádám elleni meccs, vagyis két, az ochsenhauseni edzőbázison készülő, illetve dortmundi színekben szereplő játékos házidöntője.

– Mindketten nagyon örültünk, hogy így alakult, már csak azért is, mert az elmúlt év végén sokan megvádoltak bennünket azzal, hogy kamusérülés miatt léptünk vissza a top tizenkettő bajnokságtól, épp csak annyi meccset játszva, hogy indulhassunk a pénzkereseti lehetőségnek sem utolsó Berczik-emlékversenyen – így Majoros Bence. – Ádám egy évvel idősebb tőlem, a teljes utánpótkláskorunkat végigversenyeztük egymással, a tetejében most ugyanahhoz az edzőközponthoz és klubhoz tartozunk, úgyhogy kívülről ismerjük egymást. Nagyon motivált voltam, és azt hiszem, ezzel a bajnoki címmel is igazoltam azt, amit a játékom alapján már egy ideje kezdtem elhinni, hogy én vagyok az elsőszámű férfijátékos ma Magyarországon. Nagyon boldog vagyok, hogy a szüleim és a karrieremet elindító Csekő Sándor személyesen is átélhette ezt a győzelmemet.
A babérokon ülni nincs sok idő, hiszen Bence szerdán Minszk felé veszi az irányt, ahol az U21-es Európa-bajnokságon szerepel.

– Egyesben és párosban rendeznek versenyeket, párosban a dán Anders Linddel indulok, akivel már a budapesti world tour-viadalon is szerepeltem – ismertette a menetrendet Nyírbátor büszkesége. – A huszonegy éven aluliak világranglistáján a tizennegyedik helyen állok, ha csak az európai játékosokat veszem figyelembe, akkor a hatodik vagyok. Ennek megfelelően szeretnék szerepelni az ebben a korosztályban számomra utolsó kontinensbajnokságon.

BT
hirdetés