Obernyik Pál és a keceli autocross

Akt.:
Obernyik Pál és a keceli autocross
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Obernyik Palival az április 23-án megrendezésre kerülő Pintér Kupa I. fordulója előtt.

Mesélnél az addigi versenyzői pályafutásodról?

– 2014-ben 11 évesen megvettem első autómat egy Suzuki Swiftet, amivel azóta is versenyzem. 2014. május 11-én Dömsödön elindultam legelső versenyemen amit az ötödik hellyel zártam, apukám segítségével. A 2014-es évet 5-ik hellyel fejeztem be. 2015-ben egy motor csere után az első versenyen 2015. május 10-én második helyet értem el. Majd az éves bajnokságba megszereztem a bajnoki címet. 2016 április 17-én elindultam Kecelen az első versenyen. Ezen a napon, harmadik helyen végeztem. Hat versenyből ötön dobogós helyezést értem el. Majd a 2016-os bajnokságot megnyertem.

Már indultál ezen a pályán korábban is. Akkor hogy tetszett, Voltak-e kalandjaid?

– Igen, hát kalandok mindig vannak, ez függ az időjárástól. Például a június 5-i versenyen mikor egész nap esett az eső. A pályán alig tudtunk haladni, és többször egymásba is csúsztunk. A vizes, sáros pálya nekem nagyon kedvező az összkerék meghajtás miatt.

Milyen eredményt vársz magadtól?

– Én is, mint minden versenyző dobogós helyen szeretnék végezni.

Van e kedvenc kanyarod a pályán?

– Mindig a leintés előtti kanyar.

Rövid pálya lesz, nem lesz benne ugrató, ez lesz az első versenyen. Kilenc kategóriában álltok majd rajthoz. Te melyiket képviseled majd?

– A junior kategóriát.

Az autocross-t mint szakágat kinek és miért is ajánlod?

– Azoknak, akik szeretik éjjel-nappal bütykölni az autót. Akik szeretik a sebességet, és akik kis pénzből akarnak versenyezni.

Te most milyen autóval fogsz indulni az első keceli versenyen? Mit tudhatunk róla?

– Egy 1.6-os összkerekes Suzuki Swifttel. Széria autó kisebb átalakításokkal.

Szurkoljunk közösen az ifjú titánnak, az április 23-án megrendezésre kerülő Pintér Kupa I. fordulóján kecelen a KecelRingen!

– Hajósi Miklós –

Címkék: ,hirdetés