Ibrány hírei

2010.12.09. 11:11

Halálos baleset Ibrányban - rendőrök védték a gázoló buszsofőrt a feldühödött tömegtől

<p>Ibrány - December 8-án 18 óra 40 perc körüli időben a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz Ibrányban, a Kossuth utcán vele azonos irányban haladó gyalogost gázolt. Az 59 éves helybeli férfi életét vesztette.</p>

A balesetet követően a környékbeliek mintegy száz fősre duzzadt tömege körülvette az utasokat nem szállító buszt, többen a sofőrt fenyegették, megpróbáltak felszállni a bezárt ajtón és a járművet verték.

Az azonnal helyszínre érkező rendőrök hiába próbálták csillapítani a feldühödött tömeget, őket is fenyegették, sőt egy férfi egyiküket szándékosan nekilökte a busznak. A rendőrök erősítést hívtak, végül körülbelül harminc egyenruhásnak a helyi kisebbségi vezetők közreműködésével és polgárőrökkel sikerült normalizálni a helyzetet. A buszsofőr nem sérült meg.

Fokozott rendőri jelenlét

A közlekedési baleset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja, a buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság ibrányi őrse garázdaság szabálysértés miatt eddig egy személyt vett őrizetbe. A rendelkezésre álló adatok alapján az agresszívan fellépő 43 éves férfi uszította is a többieket. Ő volt az, aki a rendőrrel szemben is támadóan lépett fel, ezért hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával az ügyészségen kezdeményeznek eljárást.

Az éjszaka fokozott rendőri jelenlét biztosította a város nyugalmát, további atrocitás nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!