Oda a Szpari veretlensége

Csilus Tamásék fájó vereséget szenvedtek Dorogon
Csilus Tamásék fájó vereséget szenvedtek Dorogon
Nyíregyháza – Ezt nem így tervezték! Bő két perc telt el a dorogi Buzánszky Jenő stadionban, amikor gólt kapott a fordulót egyedüli százszázalékos csapatként váró Szpari.


A lelkes vendégszurkolók negyedórával később ismét bosszankodhattak, hiszen a korábban két döntetlent elérő dorogiak másodszor is mattolták a nyíregyháziakat. Sőt, az első félóra után majdnem tovább hízott a hazai előny, ám Jova Levente lábbal hárított. Lucsánszky Tamás a hajrában és a szünetben cserélt, és egy kissé átszervezte csapatát.

Csak helyzetig jutottak

A második játékrészt aktívabban kezdte a Spartacus, beszorította a dorogiakat a kapujuk elé, ám nem sikerült szépíteni. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék, a hazaiaknak is volt helyzetük.

A hajrá kezdetén Jova megsérült, a vádliját fájlaló kapust Hermány Bence váltotta. Ekkor már sok hiba jellemezte a játékot, a ráadásban aztán a hazaiak megadták a kegyelemdöfést, és a forduló meglepetését okozva megszerezték első győzelmüket, a Szpari pedig elszenvedte első vereségét.

Javítani szerdán hazai pályán lehet, amikor a Soroksár lesz a vendég.

KM

Dorog–Nyíregyháza Spartacus 3–0 (2–0)

Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Mohos).

Dorog: Vajda – Németh Á., Csató, Bora, Grabant – Szellák, Kovács D. – Faragó (Göblyös, 90.), Mészáros Á., Kamarás (Perovics, 93.) – Simon A. (Sitku, 78.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nyíregyháza Spartacus: Jova (Hermány, 76.) – Hinora, Fodor, Kelemen, Papp – Holdampf (Gajdos, a szünetben), Csilus – Pekár, Rudolf, Rezes – Dragóner. (Sinanovic, 42.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Gól: Faragó (1–0) a 4., Simon A. (11-esből, 2–0) a 19., Mészáros Á. (3–0) a 93. percben

3. perc: Faragó Tomás tört be a tizehatoson belülre, majd a léc alá bombázott, 1–0.

19. perc: Kamarás György esett el a büntetőterületen belül, a tizenegyest Simon András a jobb sarokba lőtte, 2–0.

92. perc: Sitku Illés ugratta ki Mészáros Áront, aki egyedül vezethette a labdát a kapura és a kifutó Hermány Bence mellett lőtt a hálóba, 3–0.

Schindler Szabolcs: – Egykori mesterem, Verebes József szavait idézve, a 4. fordulóban megérkeztünk a bajnokságba. Már az előző hetekben is minimális dolgokon csúsztunk el, de most kevesebb egyéni hibát követtünk el. Megérdemelten nyertünk.

Lucsánszky Tamás: – Az első tizenöt percben nagyon nyitottan, túlságosan nyerésre játszva futballoztunk. Ezt megbüntette az ellenfelünk. A második félidőben már az ő akaratuk érvényesült, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, így okos, taktikus játékkal megérdemelten nyert a Dorog.
hirdetés