Magyarország

2011.03.12. 17:14

MSZP: Tegyen végre rendet a kormány Gyöngyöspatán

<p>Tarthatatlan állapot, hogy Gyöngyöspatán már két hete a gárda utódja, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület az úr - írja szombati közleményében Szanyi Tibor.</p>

A szocialista képviselő arra szólítja fel a kormányt,  hogy tegyen végre rendet a településen és - ahogy fogalmaz - a "fekete csótányokat" takarítsa ki az országból. Az MSZP-s politikus szerint egyértelműen jobbikos politikusok állnak a háttérben, akik a mentelmi joguk mögé bújtak.

Tarthatatlan állapot, hogy az Orbán-kormány, amely júniusban büszkén kijelentette, hogy két hét alatt rendet tett az országban valójában még Gyöngyöspatáig sem jutott el, ahol már két hete a gárda utódja, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület az úr. Felháborító, hogy ez a valamikor betiltott szervezet utódja tartja rettegésben a települést, embereket utasítanak és kényszerítenek - írja Szanyi Tibor. A szocialista politikus hangsúlyozza: Itt az ideje, hogy az Orbán-kormány végre ne csak a száját jártassa. Náluk az eszköz, a hatalom, éljenek - és végre ne visszaéljenek - vele.

"Fekete csótányok"

Mint írja, Zagyva György Gyula ma is ott volt, tehát egyértelműen a képviselői mentelmi jog mögé bújt jobbikos képviselők szervezik a két hete tartó megszállást. Szanyi szerint a helybeli cigány lakosság számára gyakorlatilag kijárási tilalmat vezettek be ezek a - ahogy ő fogalmaz - "fekete csótányok".

Az MSZP-s képviselő a magyar kisebbségek, különösen a cigányok és zsidók nevében arra szólítja fel a kormányt, hogy az Alkotmányból kitakarítani szándékozott kisebbségek helyett a Gyöngyöspatán grasszáló "fekete csótányokat" takarítsa ki az országból és tegyen végre rendet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!