Ők elkerülték a süllyesztőt

A balkányi védelem, Tóth Dániel kapussal az élen olykor meleg pillanatokban kényszerült tisztázni
A balkányi védelem, Tóth Dániel kapussal az élen olykor meleg pillanatokban kényszerült tisztázni - © Fotó: Pusztai Sándor
Balkány – Noha a bajnokcsapat szétesett, elkerülte a katasztrófát a Balkány.


A toronymagas fölénnyel elhódított bajnoki címet követően csaknem utolérte a végzet a Balkányt. Miként több olyan megyei első osztályú futballcsapat, amely az elmúlt években atomjaira hullott, sőt egyenesen kipottyant a veretes sikerrel zárult idény után – a Mirgai-legénység is szétesett a nyáron. Tizenkét „veszett el”, ráadásul menetközben az U16-os együttes sorozatos létszámhiányos kiállása miatt egy büntetőpont levonásával bűnhődtek a „nagyok”. Mindennek dacára a gárda elkerülte a katasztrófát, tisztes távolságra tanyázik a veszélyzónától.

– Erre az őszre huszonegy pontot terveztünk, tulajdonképpen minimális mértékben maradtunk el a tervünktől – utalt Mirgai László, a Balkány edzője az egyesületet sújtó szankcióra. – A biztos bennmaradást jelöltük meg célként, ami teljesíthető, hiszen ha a jó kezdés után nem sújt bennünket öthetes sérüléshullám, akkor azt gondolom, akár a hatodik helyen is fordulhattunk volna. Különösen úgy, hogy sok olyan mérkőzést buktunk el ebben az időszakban, amelyekben többször is a lábunkban volt a meccslabda, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, elsősorban rutintalanságunk miatt. Ettől függetelenül jó néhány olyan meccsünk akadt, ahol kimondottan tetszetősen, látványosan futballoztunk, csak egy párat kiemelve: Tarpán, Mátészalkán és a Fehérgyarmattal szemben, amikor öt gólt rúgtunk és esélyt sem adtunk az ellenfélnek. Ugyanez elmondható a Tiszavasavárival vívott találkozóra.

Mirgai László szerint lesz még teendő, mindazonáltal a Balkány akár kellemes meglepetésre is képes lehet a folytatásban.

– Fiatal csapatom dicséretet érdemel, és ha a három játékos helyett, akik időközben külföldre mentek dolgozni, három meghatározó játékost tudnánk igazolni a télen, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, ebben az esetben ez a társaság még sok örömet szerezhet közönségünknek. Végül polgármester úrnak, a vezetőknek, no meg a szurkolóknak köszönjük az esztendő során nyújtott támogatást.

KM-KT

Balkányi böngészde

A Balkány megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

9. Balkány 15 6 2 7 27–25 19
Hazai pályán: 7 4 – 3 16–9 12
Idegenben: 8 2 2 4 11–16 8
Egy büntetőpont levonva
Házi góllövőlista. 6 gólos: Ohár Román. 5 gólos: Kupás Zoltán. 3 gólos: Bogdanovics Igor. Jakab Richárd. 2 gólos: Bátyi László, Berta Máté, Tatár Eduárd. 1 gólos: Gelsi László, Hamar Gergő, Kondor Milán, Oljaos Gergő.

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés