Öko-musical gyerekeknek Kisvárdán

Pillanatfelvétel az előadásból
Pillanatfelvétel az előadásból
Kisvárda – A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben.


Kerekerdőben él Keszekusza az erdei varázsló, és manósegédje Teszetosza. Őket keresi fel a pillangó (aki valójában még hernyó, de már annak is gyönyörű), hogy varázsoljon neki Keszekusza szárnyakat, hogy elrepülhessen a virágos mezőkre.

Keszekusza ugyan még nem ébredt fel, de Teszetosza már annál inkább. Ő fogadja a pillangót, akibe rögtön beleszeret, és rájön, hogy ha a varázsló szárnyakat varázsol a pillangónak, akkor az elrepül messzire, és soha többé nem láthatják egymást. A manó arra jut, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha eldugja a varázsló pálcáját. Ebből következnek aztán a bonyodalmak.

A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul. A kizöldült erdőben megjelenő emberek rátaposnak a bogarakra, elkapják a katicát, kiöntik az olajat és szétrúgják a hangyabolyt. A károsultak pedig mind Keszekusza elé járulnak, hogy oldja meg a problémákat, aki varázspálca híján erre sajnos képtelen.

A szereplők dalra fakadnak

Kezdetét veszi hát a nagy keresgélés. Nagy nehezen Teszetosza is belátja, hogy szükség van a varázspálcára, ám van egy kis bökkenő: elfelejtette, hogy hová dugta. Szóval bonyodalom szerelem hátán, a szereplők pedig ahol csak lehet, dalra fakadnak.

Az öko részét a mesemusicalnek természetesen az emberek okozta károk, és azok elítélése jelenti. Emberekkel a darabban ugyan nem találkozunk, bogarakkal viszont annál inkább. Egymásnak adja a kilincset a katica, a szentjánosbogár, a hangya és a giliszták, akik elpanaszolják a kis közönségnek a sérelmeiket. Hogy előkerül-e a varázsló pálcája, és sikerül-e visszaállítani Kerekerdő békéjét, az kiderül a Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely előadásából, melyet Kisvárdán a Művészetek Házában láthat a közönség. Elsősorban óvodásoknak és kis­iskolásoknak szóló öko-musical a szülőknek is kellemes kikapcsolódást ígér.

KM
hirdetés