Ököritófülpösnél most először ejtettek dámbikát

Ököritófülpösnél most először ejtettek dámbikát
© Fotó: vadásztársaság
Ököritófülpös – 2017. október 16-án este lesvadászatra indult az ököritófülpösi Tanya-tölgyes területrészre négy helyi vadász. Induláskor még nem gondolták, hogy ez a nap piros betűkkel fog szerepelni a Szamosközi Vadásztársaság történelmében.

Alig foglalták el leshelyüket már hallatszott is az első lövés – mint később kiderült – egyikük a kukoricásból kiváltó vaddisznóra tett hibás lövést.

Szürkületkor újabb lövés dördült, ekkor a tölgyes belsejéből. Az ott vadászó Szabó Dániel izgatottan hívta fel a területen tartózkodó Ványi István hivatásos vadászt: – Rálőttem egy dámbikára, de lehet hogy elhibáztam! Pár pillanat múlva ismét csengett a telefon és még izgatottabb hangon közölte: – Meg van, itt fekszik a rálövéstől alig pár lépésre.

Persze mindenki az elejtés helyére sietett, és együtt örültek a vadászterületen elejtett első dámbikának. A trófea nem kapitális, de akkor is az első, így annak eszmei érték felbecsülhetetlen.

A területen évek óta jelen van a gímszarvas és a dám is, de ezidáig egyetlen példányt sem sikerült terítékre hozni. Az elejtő vadász sikerét, és a vadászathoz fűződő élményét fokozza, hogy ez volt élete első dám bikája, amit ráadásul a saját erdejében, a saját maga által készített magaslesről ejtett el!

– Ványi István –
hirdetés