Oktatással orvosolják az ápolók hiányát

Oktatással orvosolják az ápolók hiányát
© Illusztráció: Getty Images
Nyíregyháza – Ezerkilencszáz órányi tanulás, elméleti és gyakorlati oktatás vár arra a 42, ma még képesítés nélküli vagy alacsony képesítéssel rendelkező kórházi dolgozóra (van köztük a debreceni és a berettyóújfalui intézményből érkező is), akik elvégzik az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ felügyeletével és koordinálásával a Jósa András Oktatókórházban induló általános ápoló, valamint csecsemő- és gyermekápoló OKJ-s szakképzést.


– A hivatásunk a gyógyítás, így orvosolni kell a saját problémánkat is, ami nem más, mint az országosan is egyre jelentősebb ápolóhiány – utalt az uniós forrásból elindított szakemberképzés fontosságára dr. Adorján Gusztáv. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a keddi nyitórendezvényen hangsúlyozta, olyan munkavállalók vehetnek részt a felzárkóztató oktatásban, akik eddig szakképesítés vagy alacsony végzettséggel dolgoztak. A sikeres vizsgákat és az oklevelek átvételét követően már jelentősebb kompetenciákkal rendelkeznek majd, komolyabb szakfeladatokat láthatnak el, és a tudás béremeléssel is jár, ugyanis átsorolják őket magasabb kategóriába.

– A dolgozóinknak lehetőségük lesz tovább gyarapítani a tudásukat, hiszen további tanfolyamok indítását tervezzük, ősszel már saját forrásból aneszteziológiai asszisztensek és műtősnők képzése kezdődik – említette a jövőről a főigazgató, aki büszke arra, hogy oktatókórházként a saját dolgozóik oktatásában is komoly szerepet tölthetnek be.

KM
hirdetés