Helyi közélet

2016.09.20. 10:40

Videó: Adóellenőrnek adta ki magát egy nyírturai nő, 2 millió forintot követelt

Nyírtura, Kék - Nyolcmillió forintos bírság helyett kétmilliót követelt a vállalkozótól. A pénz átadásakor egy parkolóban érték tetten a zsarolót.

Nyírtura, Kék - Nyolcmillió forintos bírság helyett kétmilliót követelt a vállalkozótól. A pénz átadásakor egy parkolóban érték tetten a zsarolót.

Adóellenőrnek adta ki magát egy 24 éves nyírturai nő, aki egy kéki vállalkozótól kétmillió forintot próbált megszerezni. A nő azzal kereste fel a sértettet, hogy a vállalkozásával összefüggésben nyolcmillió forintos pénzbírságra számíthat, amitől abban az esetben hajlandó eltekinteni, amennyiben fizet neki kétmillió forintot. A vállalkozó a történtekről értesítette a rendőrséget, akik 2016. szeptember 18-án egy nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában, a pénz átadása közben tetten érték a zsaroló nőt és társát. A nyomozás adatai szerint a bűncselekményt B. Éva a sértett egyik ismerősével, G. Béla 38 éves szamosszegi lakossal közösen tervelte ki és követte el. A nő lakóhelyén tartott házkutatás során a rendőrök egy hamis adóellenőri igazolványt foglaltak le. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a férfit és a nőt zsarolás bűntett megalapozott gyanújával kihallgatta, bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában