Ne ücsörögj otthon!

2019.07.05. 11:37

Buli buli hátán: ismét érdemes rápörögni a hétvégére

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak a megyeszékhelyen és környékén július első hétvégéjén? Ízelítőül: pénteken a Móricz Kertben zenél a Dynamite Dudes.

Július 5., péntek

19 óra: DJ Ricky a Krúdy Vigadó teraszán

Hűsítő koktélok, bódítóan finom italok és fergeteges hangulat – ezt kínálja a sóstói Krúdy Vigadó terasza ma estére. A belépés ingyenes.

19.30: Ciráda-koncert a belvárosban

Folytatódik a Made in Nyíregyháza elnevezésű utca­zenei koncert­sorozat a nyíregyházi Like Caféban, ahol ezen a pénteken a Ciráda zenekar szórakoztatja a belvárosi közönséget.

A ciráda szó jelentése: tekervényes, kacskaringós díszítés. A Ciráda együttes a magyar népdal és népzene elemeivel díszíti saját átdolgozásait, illetve Thököly Vajk erdélyi költő verseit zenésítik meg. A műsoraikra jellemző az interaktivitás és a folyamatos kontaktus a közönséggel. A négy zenész – Szebényi Lucia (népi ének), Takács Orsolya (népi hegedű), Kovács Georgina (dob) és Juhász Attila (hangfaragó, processzoros citera, gitár) – más-más zenei környezetből érkezett. Énekesük autentikus stílusa remekül illeszkedik az általuk megálmodott popzenéhez. Koncertjeiken lehetőség van népdal- és néptánctanulásra. A néphagyomány őrzésének ezzel az új formájával igyekeznek a fiatalabb generációknak bemutatni, milyen gazdag és szép népzenei örökségünk. A koncert ingyenes.

20 óra: Sóstói kerti parti

A Sóstó Gardenben nincs hétvége élő zene nélkül.

A pénteki előadó Miron Roland, aki a retró slágerek szerelmeseinek kedvez.

21 óra: Best of 2000 a Tiszavirág kempingben

A rakamazi kempingben a 2000-es évek legnagyobb slágereire bulizhatnak a táncparkett ördögei. A lemezjátszók mögött Graffy és DJ Váczy gondoskodik a jó hangulatról.

21 óra: Igazi örömzene a Móricz Kertben

A nyíregyházi romkocsmában a Dynamite Dudes táncoltatja meg a népet.

A Dynamite Dudes egy, a zenéjében modern, de tradicionális elemeket is felvonultató brutal-bluegrass, redneck-boogiee csapat, ami 2015-ben alakult a forró nyári napfordulón, és azóta nagy népszerűségre tettek szert itthon és külföldön egyaránt. A formáció mindig készen áll arra, hogy egy kiváló koncertet adjon. Veszettül jól játszanak a fiúk, mint ahogy veszettül jól működik a „Kenyeret és cirkuszt a népnek!” elve is. Igazi örömzene az övék. A country-rockabilly alakulat a korai bluest ötvözi modern dalokkal. A nagybőgőnél Mitch Farty, aki előszeretettel lobbantja lángra a hangszert a színpadon átvitt értelemben és szó szerint is, egy ördög, egy igazi mókamester, valamint Sunny, a jambikus pentameter nagymestere, aki a gitár húrjait szaggatja.

22 óra: Coronita Commando a Barbizonban

A nyíregyházi szórakozóhelyen hamisítatlan Coronita-hangulatot teremt Andrewboy, Steve Judge, Miamisoul és Goldsound.

Június 6., szombat

18.30: Zene Sóstón

Az ingyenes sóstói koncertsorozat szombati fellépője a már jól ismert formáció, a No Dress Code Acoustic.

Az együttes 2016 nyarán alakult, tagjai a nyíregyházi zenei élet ismert figurái, korábban több zenekarban játszottak már együtt. Céljuk az akusztikus zene népszerűsítése, olyan ismert és kevésbé ismert dalokat játszanak, melyeket maguk is szívesen hallgatnak, de repertoárjukból nem maradhatnak ki saját számaik sem. A közös zenélés minden pillanatát élvezik, ezt az érzést igyekeznek a közönséggel is megosztani.

19 óra: Night Band-koncert a Vigadóban

A Krúdy Vigadó teraszának visszatérő zenekara ismét megtáncoltatja a vendégeket.

A több mint 20 éves zenei múlttal rendelkező duó repertoárjában retró, illetve mai magyar és külföldi slágerek, valamint mulatós zenék egyaránt megtalálhatók. Belépődíj nincs.

20 óra: Színpadon a VOX együttes

A Sóstó Garden visszatérő zenészei most sem hagyják magukra az élő zene rajongóit.

21 óra: Miniszoknyás party a Főnixben

A nyírlugosi bárban július első szombatján a kurta szoknyák előtt hódolnak.

A bulizók ajándék világító karkötőt is kapnak. Az est házigazdája Kubi, aki ezen az estén is elhozza az igazi házibulik hangulatát.

21 óra: Summer Time Party

A nyíregyházi Mamma Miában egy igazi forró bulival készülnek. A házigazdák, Geczó, Sögő és Viktor a legjobb nyári slágereket adagolják a hűsítő koktélok mellé.

22 óra: Megborulós július Gergelyiugornyán

A Beach Party Sátor táncparkettjét ezen a hétvégén Szecsei ostromolja a leghúzósabb mixekkel. Aki ebben segítségére lesz: Tekk.

Július 7., vasárnap

19 óra: Cafe Dance a teraszon

Nincs is jobb program vasárnap estére, mint egy kis szabadtéri tánc a sóstói tó partján, a Krúdy Vigadó teraszán. A belépés díjtalan.

Hétvégi programajánló a likeBalaton.hu ajánlásával

A nyár közepén járunk, és jobbnál jobb programok jönnek, csak győzzünk választani. Bárcsak egyszerre több helyszínen is lehetnénk! Amíg ez nem valósulhat meg, addig is ajánlunk néhányat a hétvégére, de ne feledd, hogy részletesebb kínálatot is találsz a likeBalaton.hu oldalán!

Július 6., szombat

Fonyód: Balaton-átevezés

Bármilyen hajóval, – legyen az versenykajak, túrakenu, outrigger, csónak vagy akár az egész világon egyre nagyobb teret hódító SUP (deszkán állva evezés), – indulhatsz a tíz kilométeres távon Fonyódról Badacsonyra, majd vissza Fonyódra.

Július 3–7., szerda–vasárnap

Zamárdi: Balaton Sound

Európa legjobb vízparti fesztiválja idén is elhozza az elektronikus zenei stílusok legjobbjait. Világsztárok váltják egymást a szabadstrandon: Armin Van Buuren, The Chainsmokers, DJ Snake, J Balvin, Future, G-Eazy, Marshmello, Sean Paul, Tiësto, Timmy Trumpet, Paul Kalkbren­ner, Jess Glynne, Rudimental és KSHMR, s bulizhatsz egy katamaránon is.

Július 5–6., péntek–szombat

Zalakaros: Kannavirág Fesztivál

Immár hagyománynak számít a Zalakaros ikonikus virágáról elnevezett Kannavirág Királynőválasztás, ahol megválasztják a város legszebb virágszálát. A rendezvény kísérőprogramjaként a Gyógyfürdő téren kézművesvásár, kiegészítő programok és borházak várják a vendégeket.

Július 5–7., péntek–vasárnap

Salföld: Salföldi Dalföld

Az idén is folytatódik a rendhagyó összművészeti fesztivál, amely a balatoni nyár kulturális életébe új színfoltként jelentkezett be 2014-ben. A balatoni óriás fesztiváloktól eltávolodva, a Káli-medence egyik csendes szegletében, az aprócska Salföldön lehetünk szem- és fültanúi egy különleges összművészeti eseménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában