Olaj: legyen friss és forró!

Nem mindegy, milyen olajban sütjük
Nem mindegy, milyen olajban sütjük
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sok múlik a sütőolaj minőségén és hőmérsékletén.


Bár nem túl egészségesek, de tény: nagyon finomak az olajban készült ételek. A látszólag egyszerű módszerbe azonban becsúszhatnak hibák – a Reader’s Digest segít ezeket kiküszöbölni.

A túl magas hőmérsékletnek sosincs nincs jó vége: az étel kiszáradhat, sőt belül nyers marad, miközben kívül megég. Ám az alacsony hőmérséklet sem jó: ha nem forrósítjuk fel kellőképpen az olajat, nem lesz ropogós az étel. Inkább áldozzunk több időt a főzésre, de süssünk több részletben, hogy egyenletesebben át tudjon sülni minden. Érdemes kisebb darabokat odatenni: nemcsak gyorsabban, de alaposabban is sülnek azok az ételek, amelyeket kisebb darabokra vágva teszünk az olajba. És ami még fontos: ne használjunk fáradt olajat, süssünk mindig frissben!

KM

Címkék: ,







hirdetés