Olaszországban jártak, ezüstéremmel zártak

Farkas László balkányi tanítványai, Gilányi Alex és Pásztor Richárd egyaránt ezüstéremet szerzett Olaszországban
Farkas László balkányi tanítványai, Gilányi Alex és Pásztor Richárd egyaránt ezüstéremet szerzett Olaszországban - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza, Balkány – A Nyírsport SE reménységei ugyancsak a dobogóra állhattak Bekecsen.


Amíg a balkányi birkózók Olaszországban, a szabadfogású Chiavari Kupán gyűjtötték az érmeket, addig a Nyírsport SE gyermek korcsoportú reménységei Bekecsen szerepeltek a Harangod Kupán.

A Cellspan Balkány SE kadett tehetsége, Gilányi Alexnek a mérlegelés nem sikerült, így a tervezettnél egy súlycsoporttal feljebb, -50 kilogrammos súlycsoportban kellet küzdenie – francia, német, horvát és olasz riválisok társaságában, de így is a dobogó második fokára léphetett. A junior korcsoportban induló Pásztor Richárd az 50 kg-osok mezőnyében harcolta ki ugyanezt a szép eredményt, vagyis ezüstéremmel a nyakában fejezte be a viadalt.

Eközben a Repka Attila olimpiai bajnok fémjelezte fiatal bekecsi klub jóvoltából szervezett eseményen 178 ifjú birkózó palánta mérte össze felkészültségét. A Nyírsport SE Vágner Patrikot (gyermek I, 26 kg) és Maros Istvánt (gyermek II, 23 kg) nevezte a megmérettetésre, akik megszolgálták a bizalmat: mindketten bronzéremmel tértek haza. Vágner Patriknak még egy technikai fölénnyel (10:0) aratott győzelmet is sikerült elérnie a verseny során. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Deák Bárdos Mihály Európa bajnok, világbajnoki ezüstérmes birkózó is.

KM
hirdetés