Olimpia és matekverseny az „Eötvös Gyakorlóban”

Nyíregyháza – A hét vége igen zsúfolt és eseménydús lesz a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium életében, hiszen április 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) is rangos események helyszíne lesz az iskola.

2016. április 22-én (pénteken) kerül sor a Bereznai Gyula Országos Matematikaversenyre. A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2015/2016-os tanévben huszonhatodik alkalommal hirdette meg a Bereznai Gyula Országos Matematikaversenyt a 3-10. évfolyamos tanulók részére. A verseny célja, hogy a matematikai-logikai képességek és kompetenciák fejlesztése során a tehetséges tanulók kiválasztását és fejlesztését elősegítsék, ösztönözzék a matematikai képességeik fejlesztését, így a tehetségesnek mutatkozó tanulók fejlesztéséhez e versennyel is hozzá tudjanak járulni, Bereznai Gyula iskolateremtő munkásságának szellemében.

A versenyen a jelentkező iskolák 3-10. osztályos tanulói vehetnek részt. (A 0. évfolyamos tanulók a 8. évfolyamosok között indulhatnak. A nyelvi előkészítő képzésben résztvevő további tanulók azon az évfolyamon versenyezhetnek, melynek matematika tananyagát tanulják.) A verseny időpontja: 2016. április 22. (péntek). A versenynap programja: megnyitó: 14:00 / A verseny kezdete: 14:30. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. május 6-án (pénteken) 14:00 órától az iskola északi kiállító teremében kerül sor.

2016. április 23-án (szombaton) kerül sor az Országos gumiasztal és mini trambulin diákolimpiára, szintén a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában.

– Nyíregyházi Egyetem –
hirdetés