Öltönybe, férfiak!

Öltönybe, férfiak!
© Illusztráció: getty images
Szerencsére ez a tizenharmadika nem péntek, ám különleges, az bizonyos. Amennyiben elegánsan felöltözött férfiakkal futunk össze bárhol, ne gondoljuk, hogy ő csak bankár, menedzser, vagy más „munkaruhás” öltönyös lehet. Mán László jegyzete.

Lehet, hogy csak híve az öltöny és elegancia világnapjának, merthogy október tizenharmadik napja erről is szól. Aki nem tudta, annak elárulom, hogy mindez az Így jártam anyátokkal című amerikai tévésorozatnak köszönhető. „Öltözz ki! Hordj öltönyt!” – erre szólította fel Ted Mosbyt Barney Stinson, és ezzel a mondattal világszerte elindult az egy napra szóló kiöltözési hullám. A világhálón az is kiderült, hogy az ünnep lényege: aki csatlakozik a kezdeményezéshez, ezen a napon bárhova is menjen és bármit csináljon, azt öltönyben tegye.

Minderről egy jó néhány évvel ezelőtti és nem októberi élmény jutott eszembe. Ferrarában járva feltűnt, hogy egy bocsaklubban a versengő derék talján nyugdíjasok adtak a módinak. A vasalt pantallót és inget elegáns mellénnyel, színes sállal, vagy éppen mutatós kalappal dobták fel. Szemmel láthatóan jól érezték magukat a bőrükben és a ruhájukban egyaránt. Bizonyára gondjaik nekik is voltak, ám ilyen aprósággal is tettek azért, hogy feldobják saját napjukat, és akár másokét is. Ezt talán mi is átvehetnénk, és nem csak az október tizenharmadikákon.

Mán László
hirdetés