Öltözői titkok Melbourne-ből Fucsovics Mártontól

Fucsovics Márton fáradtan is érthetően mosolygós
Fucsovics Márton fáradtan is érthetően mosolygós - © Fotó: MTI
Nyíregyháza – Megtudtuk, olykor egy vereség is jól jön, és idővel már nem állva kellett öltöznie az Australian Open hősének.

Legutóbb, amikor összetrombitálták a sajtót Fucsovics Márton kedvéért, szlogenként ez áll a főasztalnál elhelyezett hatalmas poszteren: „A kudarc olykor sikerhez vezet”. A csütörtöki újabb, szintén Budapesten rendezett médiaeseményre lecserélték Marci jelmondatát, amely immár így hangzik: „És ez még csak a kezdet”.

De hogy a kudarcnak a nyíregyházi teniszező esetében továbbra is van köze a sikerekhez, arról elmesélt egy Indiából induló történetet az Australian Open férfiversenyeinek magyar nyolcaddöntőse és hőse.

– Amikor megnyertem a harmadik fordulós meccsemet Melbourne-ben, az öltözőben francia játékosokkal beszélgettem, akik ott voltak az indiai tornán, amikor öt meccslabdáról veszítettem Benoit Paire ellen – mondta Marci. – Ők is azt állították, amit én, hogy az a vereség utólag jól jött, mert így hamarabb át tudtam érni Ausztráliába, hamarabb tudtam alkalmazkodni az időeltolódáshoz, és az edzéseket helyettesítő jó meccseket tudtam játszani Canberrában. Úgyhogy megint kiderült, véletlenek nincsenek.

A tavaly ilyenkor még 159., hétfőtől minden bizonnyal 63. nyíregyházi teniszező egy másik öltözői titkot is elmesélt a hallgatóságnak.

– Juan Martín del Potro öltözőszekrénye az enyém felett volt, és állandóan elfoglalta az előtte lévő padot, így aztán nekem állva kellett öltöznöm. Aztán egy fordulóval hamarabb kiesett mint én, így lett végre egy kis helyem… Azt pedig sosem felejtem el, hogy a Roger Federer ellen elveszített meccs után milyen nagyságok vettek körbe. Federer, az esti meccsére készülő Novak Djokovics és a korábbi legenda John McEnroe. Óriási élmény volt.

Sávolt Attila edző sem feledkezett meg arról, hogy honnan hova jutottak.

– Két éve kezdtük a közös munkát, az egyik első versenyünk az Australian Open volt, a selejtezőre készültünk, amikor egy meditációs gyakorlatot vezettem Marcinak – így Sávolt Attila. – Annak végeztével Marci elárulta, az jelent meg előtte, hogy a Rod Laver Arénában Federer ellen játszik. Csak két évet kellett várni rá, és hogy mekkora szó mindez, arról csak annyit: egy magyar játékos, magyar edzővel, aki korábban szintén játszott, nagyon kis stábbal jutott el idáig. És azt is éreztük, hogy egy ország szurkolt Marcinak.
Szűcs Lajos a Magyar Tenisz-szövetség elnöke abbéli reményének adott hangot, hogy ezt a nagyon fontos állomást több is követi majd. Hiszen a felirat ott virított a főszereplők mögött: „És ez még csak a kezdet”…További hírek a Sport kategóriából


hirdetés