Olvasóink írják – Brutális gyilkosság a vajai tóparton

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: theviewspaper.net
Vaja – A közelmúltban brutális kutyakivégzés-sorozat történt a kedvelt tóparti körzetben, Vaján.

Három házi kedvencet mérgeztek meg, a tulajdonosaik nagy bánatára. Nem kímélték a beoltott, chippel ellátott, sőt még a kiskutyát váró anyaállatot sem. A kegyetlenség felháborodást keltett az itt pihenő telektulajdonosok körében. Mit lehetne tenni a hasonló esetek megelőzése érdekében?

Őszintén reméljük, hogy az elkövetők kilétére fény derül, és megkapják méltó büntetésüket! – a vajai tópart lakói

Kié a felelősség?

Sokakhoz hasonlóan, engem is megdöbbentett és felháborított a Kelet-Magyarország áprilisi számában megjelent „Megúszta a börtönt, már szabadon él” című cikk tartalma, amely a brutálisan meggyilkolt kisvárdai lány tragédiája kapcsán, az elkövető utóéletéről szólt.

Nem értem, hogyan lehet egy ilyen embert, mint Beatrix gyilkosa, újra „rászabadítani” a társadalomra. Szerintem nem lett volna szabad kiengedni a gyógyintézetből a fiatalembert, aki a hírek szerint jelenleg a családjával boltot üzemeltet, pályázatot nyer, autót vezet. Mindent megtehet, amit egy normális, átlagos állampolgár, sőt még talán annál is többet.

Az ártatlanul meggyilkolt lány jogai a föld alatt vannak. Úgy tűnik, a jog a bűnözők oldalára állt, és szembemegy az elsöprő többségű „népakarattal”. Ha ez az ember megismételné a tettét, kit vonnának érte felelősségre? Melyik ügyvéd, bíró vagy orvos fog kiállni a nyilvánosság elé, hogy tévedett, amikor kiengedte, elengedte? A bíróság jogosan „mossa a kezeit”, hiszen a gyilkost az orvosok nyilvánították beszámíthatatlannak, és pár év után az ő szakvéleményük alapján lett szabad. Ahhoz, hogy gyökeres változás történjen a magyar jogrendben, feltétlenül lépni kellene. Ezt követeli a józan ész és az ártatlanok védelme.

Darvas Iván, Csaroda
hirdetés