Olvasóink voksoltak: íme, az év autói!

Akt.:
Olvasóink voksoltak: íme, az év autói!
© Fotók: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Véget ért a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online eddig példátlan, nagyszabású játéka. A napilapban és az internetes felületen olvasóink, látogatóink öt héten keresztül összesen nyolc kategória prominensei közül választhatták meg az „egyenlők közül az egyenlőbbet”.

A szombatonként megjelent kategóriaoldalak átböngészése után kinek-kinek lehetősége volt a szavazólapot kitölteni, melyben beküldésével a verseny résztvevőjévé vált.

A SZON-on egyetlen kattintással szavazhattak a portál látogatói a kedvenc modelljükre. Ők is csatlakoztak ahhoz a nyereményjátékhoz, melynek keretében értékes ajándékok találtak gazdára.

Felszállt a füst, és pénteken délután lehullt a lepel a különböző kategóriák győzteseiről. A kisautók vetélkedését az Opel Corsa nyerte. A német gyár az első modelljét 1982-ben mutatta be, jelenleg már az ötödik generációját forgalmazzák. A kompakt kategória győztese, a Toyota Corolla még nagyobb múltra tekinthet vissza, ugyanis a japán Toyota Motor Corporation által gyártott személyautó első változata 1966-ban gurult ki a futószalagról, és immár tizenegy generációt élt meg. A középkategóriát nyerő Ford Mondeo a méltán sikeres Sierra utódaként 1993-ban látott napvilágot, az volt 22 év után a Ford első fronthajtásos típusa a kategóriájában. A hobbiautóknál elsőként befutó Dacia Duster az a városi terepjáró, amit a Renault román leányvállalata gyárt 2009 óta. A kishaszonjárművek között a Volkswagen Transporter kapta a legtöbb voksot – a német mikrobuszból öt típust készítettek eddig. A szabadidő-autóknál az 1988-ban útjára indított Suzuki Vitara eleganciájával, főként városi autózásra szabott formatervével, kompakt, könnyű kezelést lehetővé tevő méreteivel nyerhette el a szavazók tetszését. A sportkocsiknál első helyezett a Škoda Octavia RS a goodwoodi Sebesség Fesztiválon ünnepelte világpremierjét. A cseh autógyártó ezzel a modellel folytatta a 2012-ben meghirdetett, egyben történelmének legnagyobb modelloffenzíváját. A felső-közép és luxus kategóriában a Volvo S90, a svéd limuzin ért a célba elsőként. Gratulálunk a befutóknak, egyúttal köszönjük az olvasók és a látogatók érdeklődését, szavazatait!
hirdetés