Ömböly új „gyöngyszeme”

Ömböly új „gyöngyszeme”
Ömböly – Átadták a megújult, megszépült Nyírbélteki Gyöngyszem Óvoda Ömbölyi Tagintézményét.

– A kormány fokozottan figyel a vidékre, a beruházások, fejlesztések a vidék megtartó erejének növelését szolgálják, továbbá, hogy a határ menti kistelepüléseken élő gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a modernebb, gazdagabb városokban élő fiatalokkal szemben – mondta el dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, miután átadták a megszépült, megújult, tornaszobával bővült óvodát Ömbölyön.

A mintegy 60 millió forint vissza nem terítendő támogatás 100 százalékban fedezte a munkálatokat: megújult a régi óvodaépület szigetelése, új tornaszoba, orvosi szoba, készségfejlesztő helység, vizesblokkok épültek.

A bezárás fenyegette

Mint kiderült, a település központjában található intézményt már a bezárás veszélye fenyegette a technikai hiányosságok miatt, a törvényi előírás szerint ugyanis immár minden óvodában kötelező a torna-, az orvosi és fejlesztőszoba.

Széles sávú internet

Jelenleg 14 gyermek második otthona a Nyírbélteki Gyöngyszem Óvoda Ömbölyi Tagintézménye, ők már a kor igényeinek megfelelő, teljes értékű óvodai nevelésben részesülhetnek a beruházásnak köszönhetően. Az átadó ünnepségen elhangzott: a községben hamarosan kiépül a széles sávú internet és megújul a bevezető út is.

– KM –
hirdetés