Helyi közélet

2010.12.07. 14:31

Az interneten tanulta a fegyverkészítést - 1 év 3 hónap börtönt kapott érte

<p>Robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egy nyírturai férfit. A bíróság ezzel helybenhagyta az első fokon meghozott ítéletet, amely két évre a közügyektől is eltiltotta a férfit - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője.</p>

A vádirat szerint a férfi otthon engedély nélkül készített két 9 milliméteres puskát, egy kézigránátot és különböző töltényeket. Tavaly áprilisban úgy bukott le, hogy az utcán a rendőrök igazoltatták, akik egy kézigránátot, egy puskát és 9 töltényt találtak nála.

Még több fegyver volt a lakásán

A lakásán tartott házkutatás során találtak még egy engedély nélkül készített puskát, házilagos fegyverkészítéshez szükséges segédeszközöket, töltényhüvelyeket, ólomlövedékeket. Mint kiderült: a nyírturai férfi a robbanóanyag, a lőfegyver és a lőszerek készítéséhez szükséges ismereteket az internetről szerezte.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában