Ömlött a gáz Nyíregyházán, lezárták a környéket

Akt.:
Ömlött a gáz Nyíregyházán, lezárták a környéket
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Egy 200 mm-es gázvezeték sérült meg szerda délután Nyíregyházán, a Tünde utcán.


Szivárgott a földgáz Nyíregyházán, a Tünde utcán egy, a földben lévő, 200 mm átmérőjű földgázvezetékből. Az esethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik 100 méter sugarú körben a területet lezárták és biztosították a helyszínt. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozás lépett érvénybe, a közelben lévő gyár épületét 52 fő hagyta el. A helyszínre riasztották a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is, akik több ponton méréseket végeztek, azonban egészségre káros koncentrációt nem mértek. A gázszolgáltató az érintett gázvezetéken a szivárgást megszüntette és megkezdte a helyreállítást. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Korábban írtuk: A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, és egy száz méter sugarú biztonsági zónát is kialakítottak – tudtuk meg Dudás Szilvia megbízott szóvivőtől, aki hozzátette: nem munkavégzés közben sérült meg a vezeték.

Késő este még dolgoztak a gázszolgáltató szakemberei a vezeték helyreállításán, véleményük szerint reggelre fejeződhet be a munka, a káresetben személyi sérülés nem történt – tette hozzá Dudás Szilvia.

Gázömlést jeleztek a nyíregyházi Hübner gyár munkatársai. A katasztrófavédelem kivonult, a közelben parkoló autókat kézi erővel eltolták és várták, hogy a szakemberek elzárják a gázvezetéket. Az autósokat elterelték, a Tünde utca ezen szakaszát lezárták. Egy föld alatti gázvezeték sérült, aminek következtében percenként több köbméter gáz ömlött a levegőbe.
hirdetés