Ön jobban felvirágoztatná Nyíregyháza belvárosát?

By Palicz István
Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy ők jobban felvirágoztatnák-e Nyíregyháza belvárosát?

– Aki a virágot szereti, az szívesen látna belőlük többet a város és faluközpontokban, többek között Nyíregyházán is – felelte kérdésünkre Nádasdi Gréta.

Takács Gábor szívesen látna több növényt, többek között virágokat a város szívében. – Az irodaépületek és a térburkolatok, bármilyen színesek is, nem képesek pótolni a virágok természetes szépségét! – érvelt a virágosabb belváros mellett.

Orosz Márta kedélyállapotát nagyban befolyásolja az időjárás és a környezet. – Ezzel biztosan nem vagyok egyedül. A komor városkép rányomja bélyegét a járókelők hangulatára – mondta a fiatal lány.

A nyírpazonyi Mozga Istvánt gyakran szólítják feladatai Nyíregyháza belvárosába. Úgy véli, mindenképpen előnyére válna a sétálóutcának, a hatalmas üzletközpontnak, ha „felvirágoztatnák”.

Kovács Zoltán elégedett a városképpel. – Manapság szinte mindent aszfalt, térkő borít, körbevesznek minket az épületek. A belvárosból kihozták a „maximumot”, nincs lehetőség több zöldfelület lérehozására, a meglévőkre azonban oda kell figyelni!

Tóth Gréta (Oros): – A mi városrészünk, helyzetéből adódóan és az ott élők hozzáállásának köszönhetően, messze lekörözi a „kopasz” belvárost. Minél több virág ékesÍti a környezetünket, annál szebb az összkép!
hirdetés