Ön milyen formában szereti a meggyet?

Ön milyen formában szereti a meggyet?
Nyíregyháza – Tóth Lajos: – A meggy magában nekem túl savanyú. Sokkal jobban szeretem aszalva, amit én csinálok otthon. Süteményben pedig az az igazi, amikor a feleségem meggyes pitét készít. Természetesen kimagvazva.

Sinka Lászlóné: – Szeretem nyersen és levesben egyaránt. Befőttet is csinálok belőle, ha kimagvazom, az azért jó, mert utána már csak le kell szűrni. Szoktak sütni belőle pitét, rétest vagy diós meggyest is.

Papp László: – Gyümölcslevesben finom a meggy. Kimagvazva, becukrozva, lehűtve – na, az igazán mennyei! Süteményben én csak a krémeseket szeretem, ezért aztán a meggyes sütiket nem erőltetem.

Pásztor Mihály: – Van néhány meggyfánk. A korai fajtából már csináltam meggybort, a többi megy a cefrébe. Szoktunk befőzni is. Készül belőle meggyes pite, meggyes piskóta és a gyümölcstortán is ott a helye!

– KM –








hirdetés