Ön nyelvvizsgához kötné a diploma megszerzését?

Ön nyelvvizsgához kötné a diploma megszerzését?
Nyíregyháza – Varga Gábor: – Már fiatalkorban hatalmas lökést adhat a nyelvtudás, elég ha a cserediákprogram hasznosságát említem. Német nyelvből komplex középfokú vizsgám van, az angolból most haladok arra, és távlati célom, hogy a felsőfokút is megszerezzem.

Bartáné Herczeg Henrietta: – Viszonylag későn tettem le a nyelvvizsgát az óvodapedagógusi diplomához, és mindezt azért csináltam, mert ez az előírás. A gyermekeimnek is gyakran mondom: tanuljanak idegen nyelveket, mert ez a jövő útja, annak birtokában jobban boldogulhatnak.

Kocsis Zsolt: – Lehet, hogy eretnek a gondolat, de nem minden diplomához kötném a nyelvtudást, mert nem lehet minden végzettségnél kamatoztatni. Viszont fontosnak tartom az idegen nyelvek ismeretét, akinek van hozzá érzéke, bárhol érvényesülhet.

Nagy Ernő: – Sok középiskolás jut el a közép- vagy a felsőfokú nyelvvizsga szintjéig, így ha továbbtanulnak, akkor olyan tudás birtokában vannak, ami elvezet a diplomáig. A határ mentén élek, sokszor eszembe jut, hogy az orosz nyelv milyen hasznos lehet errefelé.

– KM –
hirdetés