Ön szerint szükség lenne az oktatási intézményekben iskolaőrökre?

By Palicz István
Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy szerintük szükség lenne-e iskolaőrökre az oktatási intézményekben.

Az Oroson élő Márföldi János támogatja az elképzelést. – Sok baj van a mai fiatalsággal, nap mint nap előfordulnak kisebb-nagyobb magatartásproblémák az iskolákban. Egy-két talpraesett iskolaőr talán segít majd helyreállítani a rendet és fegyelmet. A kormány ráadásul munkahelyeket is teremt az Iskolaőr-program révén!

Bagaméri Alexandra (Debrecen): A pedagógusok sajnos egyre nehezebben tudják kezelni a problémás fiatalokat, az iskolaőrök jelenléte visszatartó, fegyelmező hatással lehet rájuk.

Borsos Adrienn (Püspökladány): Pártolom a program bevezetését! A lógásoknak, illegális dohányzásoknak véget kell vetni, és helyre kell állítani a pedagógusok tekintélyét!

– Az iskolaőrség szükséges, de nem elégséges! – kommentálta a kormánytervezetet a cégénydányádi Szilágyi Marianna. Mint mondta: a puszta erő csak félelmet szül, elsősorban „agyilag” kellene „helyrepofozni” a diákokat, pedagógiai eszközökkel!

A nyíregyházi Orbán Irén az iskolapszichológusokra, szociálpedagógusokra bízná a problémakezelést. – Nevelésre, szemléletformálásra van szükségük a diákoknak, nem zord iskolaőrökre! – szögezte le.

Pózmán Nikolett (Nyíregyháza): Már az elnevezés is hátborzongató: „iskolaőr”. Adjanak több „jogosítványt” a megtépázott tekintélyű tanároknak!
hirdetés