Sport

2016.12.15. 09:43

Megfelelő ember a megfelelő helyen

Nagyhalász - Opre Mihály távozása után Ludánszki István játékos-edzőként irányítja a nagyhalászi csapatot.

Nagyhalász - Opre Mihály távozása után Ludánszki István játékos-edzőként irányítja a nagyhalászi csapatot.

A manapság meglehetősen divatos módit választották a nagyhalásziak az edzőkérdés megoldására. Akár húszforintos kérdés is lehetne a helyes válasz egy kvízműsorban: házon belül jelölték ki a megyei első osztályú futballcsapattól az őszi idény után távozott Opre Mihály utódját. Nevezetesen az a Ludánszki István örökölte meg a posztot, aki az ötödik helyen táborozó együttes frontembere, vagyis immár kettős szerepkörben folytatja ténykedését.

Noha a huszonkilenc esztendős játékos ezúttal debütál trénerként, mindazonáltal közel sem mondható kezdőnek – mármint, ami a pályafutását illeti. A középpályás A Debreceni VSC-ben pallérozódott, majd a Létavértest, a Zalaegerszeget, az Intergral DAC-ot, a Siófokot, a Balmazújvárost, a Tatabányát, a Felsőtárkányt és a Jászberényt is erősítette, 2016 januárjában kötelezte el magát a Halászhoz. Korábban a magyar U19-es, később az U21-es válogatottnak is tagja volt. Tapasztalatnak tehát éppenséggel nincs híján, nyilván nem véletlenül esett rá a vezetők választása.

– Mindenképpen azt várjuk a váltástól, hogy új impulzust kapjon a csapat – indokolta a döntést Kropkó András, a nagyhalászi egyesületi elnöke. – Ludánszki István ambiciózus ember, ha mondhatom így, a fiatalos lendület átültetését reméljük tőle, amit a csapat hasznára tud fordítani. A cél egyértelműen az, hogy a közvetlen élmezőnyben, lehetőleg a dobogón végezzünk, mert erre alkalmasnak ítéljük a játékoskeretet.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!