Önkormányzat 2014 – Szabolcsban hat párt állított megyei listát

Nyíregyháza, 2014. szeptember 10., szerda (MTI) – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat pártnak, szervezetnek sikerült megyei területi listát állítania: a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesületnek, a Demokratikus Koalíciónak (DK) és a Nyugodt Hétköznapokért Egyesületnek – olvasható a www.valasztas.hu oldalon.

A pártok közül az MSZP, az Összefogás és a DK megyei listán külön indul, Nyíregyházán azonban – az Együtt-PM-mel és a Függetlenek Egyesületével kiegészülve – Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakítottak, közös polgármester- és képviselőjelöltekkel indulnak az októberi voksoláson.

A megyei területi listán összesen 144 jelölt neve szerepel, a legtöbb jelöltet a Fidesz-KDNP (50) a legkevesebbet pedig a Nyugodt Hétköznapokért Egyesület (5) indítja. A listaállításhoz 1802 ajánlást kellett összegyűjteni.

A kormányzópárt listáját az eddigi közgyűlési elnök, Seszták Oszkár, az MSZP-ét Veres János, a Jobbikét Adorján Béla, az Összefogásét pedig Helmeczy László vezeti, ők mindannyian az előző négy évben is a huszonhat tagú közgyűlés tagjai voltak. A DK listájának első helyén Pál Zoltán áll, míg a Nyugodt Hétköznapokért Egyesületét Virágné Fazekas Adrienn vezeti.

– MTI –
hirdetés