Önkormányzati elismerés a záhonyi kollégistának

A kitüntetett kollégista Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és egyik mentorával, Almásiné Forgács Éva kollégiumi nevelővel.
A kitüntetett kollégista Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és egyik mentorával, Almásiné Forgács Éva kollégiumi nevelővel. - © Fotó: a szerző
Záhony – A településen végzett közösségi munkájukért, Záhony hírnevének öregbítésében szerzett érdemeikért fél évtizede egy-egy általános és középiskolás diák tevékenységét is elismerésben részesíti a városjubileumi ünnepségeken a határvárosi önkormányzat.

Idén a középiskolás korosztályban Katona Dávid, a Dr. Béres József Kollégium negyedikes diákja részesült ebben a megtiszteltetésben. Az évek óta berkeszi lakóotthonban élő 18 éves ifjú sokoldalú közösségi tevékenységével, szerteágazó vöröskeresztes munkájával, versenyeredményeivel érdemelte ki az elismerést. Dávid a vöröskeresztes bázisintézményben ifjúsági vezetőként szervezi a véradásokat, adománygyűjtéseket, a külhoni magyar iskolák támogatását. Tagja a kollégiumi elsősegélynyújtó csapatnak, amellyel évek óta részt vesznek a felmenő rendszerű gyakorlati és az internetes versenyeken. Az elmúlt hetekben 4. helyezést ért el a megyei katasztrófavédelmi, majd 2. helyezést a megyei elsősegélynyújtó versenyen a diákotthon csapatával. Az Országos HIV Prevenciós Versenyen kétszer is csapatkapitányként vezette a legjobb tíz közé jutott záhonyi triót. Az országos vitatáborban és a civil környezetvédők országos találkozóján képviselte már a kollégium diákköreit. A zöldkör aktív tagjaként elsős korától szervezi az intézményi szelektív hulladékgyűjtést. Többször pályázott eredményesen a Laborkaland c. országos programra és a Debreceni Egyetem kutatótáborába. Rendszeresen fotókkal és írásokkal jelentkezik az intézményi, térségi és a megyei médiumokban. Elismert prózamondó, visszatérő szereplője az intézményi műsoroknak, megyei kollégiumi gáláknak. A kollégiumban harmadik éve tagja a diáktanácsnak és az érettségi utáni tanulmányait is a határvárosi tanodában tervezi folytatni.

– Tancsik Róbert –
hirdetés