Önkormányzati választás 2014 | Jobbik-sajtótájékoztató

Nyíregyháza – Katasztrófahelyzet állt elő a magyar mezőgazdaságban, amit több tényező idézett elő: a túltermelési válság kezelésének elmulasztása, az orosz piacvesztés, az, hogy „lemaradtunk” az uniós árukivonási támogatásról és a kormány lemondott az AKG-forrásokról – kezdte dr. Apáti István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.

Azt is kifejtette: ezekre a problémákra időben és hozzáértő módon kellett volna reagálnia az illetékes minisztériumnak, az agrárkamara és a Magosz vezetőségének, de nem tették. – Nyilvánvaló, hogy ezek a vezetők, illetve szervezetek már nem a gazdák, hanem a „gazdi” érdekeit képviselik, alkalmatlanok a feladataik ellátására, érdemtelenek a termelők bizalmára.

Milliárdos támogatás úszott el, mert mire „felébredt” a minisztérium, az élelmesebb és életre valóbb politikusok által vezetett országok már kiürítették az uniós kárenyhítési kasszát. A Jobbik álláspontja, hogy a mulasztóknak le kell mondaniuk, sőt, saját vagyonukkal kellene felelniük az okozott károkért!
hirdetés